Igrači mnogo više vole Novaka od Rodžera i Rafe! Oglasio se bivši "broj 12" i stao na stranu Đokovića!

12.01.2022

19:02

0

Autor: 24sedam

Slovak otkriva ono što svi teniseri znaju

Igrači mnogo više vole Novaka od Rodžera i Rafe! Oglasio se bivši "broj 12" i stao na stranu Đokovića!
novak3 - Copyright Tanjug/AP

Novaka Đokovića ovih dana, ili napadaju ili brane, trećeg nema. Najbolji svetski teniser nalazi se u Australiji i u centru je pažnje zbog problema koje je imao od dolaska, vezanih za vizu koja mu je odobrena na osnovu medicinskog izuzeća od vakcinacije.

Na strani Srbina je i Dominik Hrbati.

- Imao sam samo najbolja iskustva sa Novakom. Uzgred, od trojice najvećih (Rodžer Federer i Rafael Nadal), on je daleko najpopularniji među ostalim igračima. Zato što je uvek tu za ostale. Kada je potrebno da se neko za nešto zauzme, on je uvek u prvom redu - rekao je bivši slovački teniser za tamošnji Sportnet.

Australijan open će početi tačno za pet dana, a Srbin će imati publiku na svojoj strani. Tako misli Hrbati.

- Ne znam zašto svi misle da će igrati u neprijateljskoj atmosferi. Mora da se uzme u obzir da mnogo Srba dolazi na njegove mečeve. U svakom slučaju biće luda atmosfera, kao na fudbalskim utakmicama. Jedva čekam to da gledam.

Najvažnija su prva dva kola. I zbog atmosfere i činjenice da nije nekoliko dana mogao da trenira. Ključna će biti prva dva kola. Ako uspe njih da prođe, stići će daleko. Naravno, ako nekom ne sine da ga usred turnira deportuje iz Australije. Ali, što dalje bude prolazio na turniru, igraće sve bolje i bolje - kazao je 44-godišnji Hrbati, koji je tokom karijere osvojio šest ATP trofeja.

Takođe je naglasio da posebnu ulogu ima njegov tim.

- Moraju da ga zaštite od svih spoljnih uticaja. Novak mora da se sto odsto koncentriše samo na tenis. Jer, samo tako može da stigne do završnice turnira. Čak i da nije imao problem na granici, koji nije mogao da očekuje, Novak je znao da će način na koji je dobio dozvolu da igra da probudi duhove i izazove pitanja u Melburnu. Zato verujem da se za to psihički spremio kod kuće.

Čim je krenuo na put, predvideo je i taj deo. Mada nije mogao da očekuje da će sve dobiti ovolike obrise. Sigurno je da će sve što se dešavalo uticati na njega, ali može da bude srećan što je došao u Australiju i što ima nedelju dana da se pripremi za turnir - zaključio je Hrbati koji je na Australijan openu dva puta došao do četvrtfinala.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike