Novak u Australiji menja istoriju tenisa, njemu prete od kad je u vrhu! Srpski trener objašnjava situaciju

12.01.2022

16:04

0

Dejan Kojić do detalja pojašnjava šta se dešava u Melburnu

Novak u Australiji menja istoriju tenisa, njemu prete od kad je u vrhu! Srpski trener objašnjava situaciju
novak10 - Copyright Tanjug/AP

Teniski stručnjak Dejan Kojić veruje da će Novak Đoković imati dovoljno vremena da se oporavi od petodnevnog karantina u imigrantskom hotelu, ali da je sada potrebno da se dobije i poslednja bitka koja bi ga zadržala na Australijan openu. Kojić nije iznenađen izostankom reakcije od ATP, dok se od Nika Kirjosa, kao i uvek, očekivao komentar ...

Novak Đoković pored silnih trofeja pobedio je velikog rivala u najvaznijem meču - celu Australiju i sve one koji ga ne vole, sistem koji pokušava stalno da ga spotakne i sruši. Ipak, ovo nije kraj borbe, jer možemo da očekujemo da će se desiti deportacija najboljeg na svetu. 

Tanjug/AP
Novak Đoković

- Baš tako. Do sada je Novak pobednik iz te teške situacije  koja ga je zadesila. Samo on zna kako mu je bilo u tim trenucima bez ličnih stvari, telefona, kompjutera... Naravno bez svoje hrane koja je njemu jako važan deo života, bez mogućnosti da trenira i vežba i na kraju krajeva bez slobode kretanja što je svakako  najlošija stvar. Tako da ovo još nije potpuna pobeda. Čekamo konačnu odluku o deportaciji koja će biti do kraja nedelje sigurno - ubeđe je Kojić.

Novak je u Melburnu glavni nosilac i prvi favorit za titulu. Šta mislite da li ima dovoljno vremena da se oporavi posle torture kroz koju je prošao? 

- Novak je prvi nosilac na AO i apsolutno ima vremena za oporavak od tog neprijatnog šoka i zatvaranja. Njegovo telo je najspremnije od svih sportista sveta, fizički je perfektno spreman. Naravno tu imamo i  mentalnu snagu gde je definitivno  najjači na svetu. Dobro je u svemu sto je Novak izašao na "Rod Lejver arenu" ,trenira  sa svojim timom i lagano pali motore za početak turnira.

Privatna arhiva/Dejan Kojić
Dejan Kojić

Svi mediji se bave slučajem "Đoković", a već postoje neke pretnje i da ga na Rolan Garosu očekuju komplikacije. Zašto su se svi okrenuli protiv njega? 

- Pretnje postoje oduvek, tako je od kada je u svetskom teniskom vrhu i to je sasvim legitimno.  Prosto ne mogu svi da vas vole. Videćemo za dalje, ima jos puno vremena do Rolan Garosa tako da je sve još otvoreno. Informacije se menjaju iz dana u dan, ali svakako je ovo jedna nova istorija tenisa šta god da se desi dalje sa Novakom. On je već za Srbiju pobednik! 

Ukoliko osvoji titulu u Melburnu, desetu po redu, rekli ste da će organizatori morati doživotno da gledaju njegov lik postavljanjem biste.

- Tako je! To je vest koja je mene lično jako obradovala. Novakova bista će tamo stajati večno .To je samo jedan od načina da im se “zahvali” za sve što je doživeo i prošao proteklih dana u toj dalekoj zemlji. Tako da ima motivacije na pretek! 

Tanjug/AP
Novak Đoković

 

Šta biste kao teniski stručnjak rekli na to što ATP nije do kraja suđenja ni na jedan način poslalo poruku Novaku. Čak su se pravili da se ništa ne dešava. 

- To je za mene očekicano  i tako se ATP ponaša već duže vreme prema Novaku. Ništa čudno ni novo od njih. Mislim da je malo i problem dodatni raspalio vatru pravljenjem Asocijacije profi tenisera koja je nezavisna, bori se i zastupa prava svih igrača pogotovo onih slabije rangiranih. Tako da što se tiče ATP - a nema tu pomaka ubuduće. To je njihov čvrst stav i tako će biti i ubuduće.

Iznenađenje je da su dežurni kritičari kao sto je Kirjos stali na Novakovu stranu dok su ga mnogi optuživali ne gledajući na činjenicu da su i drugi kršili pravila, a da niko o tome reč nije rekao? 

- Kirjos je jedan teniski šoumen i lično mislim  da treba tenisu više takvih igrača da bude zanimljivije u svakom aspektu. Njegove izjave iz prošlosti to su mali pokušaji da sam Nik dobije malo pažnje, pošto na teniskom terenu nema rezultate dostojne svog velikog talenta. Nažalost, onda poseže za vređanjem Novaka. Ali evo promenio je ploču sada, ali opet zbog svoje lične koristi, jer uvek je kod njega sve kontra. Sada brani I hvali Noleta. Želim mu da više vremena provodi na teniskom terenu i manje priče o drugima .

Privatna arhiva/Dejan Kojić
Novak Đoković

Novak nas je još jednom ujedinio, sve Srbe, sve sa prostora bivše Jugoslavije, ceo svet? 

- Novak Đoković je teniska i ljudska gromada koja pleni svojim ponašanjem kako na terenu tako i van njega. Čovek koji govori šest jezika, toliko je prijatan i vaspitan i prizeman da je to prosto neverovatno. Za razliku od arogantnih ostalih top igrača poput Federera ili Nadala. Zato Novaka voli ceo region, zato što je on čovek iz naroda. Prošao je pretežak put do vrha sa svojom porodicom i svaka  čast njima na držanju sve ove dane, svi smo uz njih. Na kraju svi će shvatiti  da je sve ovo bila jedna prljava politička igra koja nema nikakve veze sa tenisom i sportom uopšte!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: J. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike