Zbog Novaka se oglasio i premijer: Na ministru je da donese odluku, kako ne bi završio pred sudom, Rafa je izneo jasan stav!

13.01.2022

00:23

0

Saga oko Novaka Đokovića i njegovog učešća na Australijan openu je ušla u novi dan

Zbog Novaka se oglasio i premijer: Na ministru je da donese odluku, kako ne bi završio pred sudom, Rafa je izneo jasan stav!
novak4 - Copyright Tanjug/AP

U Australiji je svanuo novi dan, a kako su tamošnji mediji preneli, to je dan odluke o učešću i boravnu Novaka Đokovića na ovom kontinentu.

Naime, očekuje se da imigracioni ministar, Aleks Hok danas donese konačnu odluku o medicinskom izuzeću najboljeg tenisera sveta, te da odluči da li će deportovati Đokovića.

A dok Hok ima još nekoliko sati da iznese svoje odluku, a moguće je da to uopšte ne učini tokom četvrtka, oglasio se i premijer Viktorije, Danijel Endruz.

- Ako ministar za imigraciju želi da iskoristi svoja vanredna ovlašćenja, to je njegova stvar. Ne želim da komentarišem to - kazao je Endruz, te dodao: 

- Neću biti tamo i pozivati ga da ih koristi ili ne koristi. To je njegova stvar. On bi to trebalo da uradi bez bilo kakvog pritiska, bez bilo kakve javne debate i diskursa, jer u suprotnom možete se ponovo naći u Saveznom sudu.

Na pitanje da li će aktuelna situacija sa Đokovićevom vizom narušio reputaciju Australijan opena, on je odgovorio da je „ovaj turnir mnogo veći od bilo koje osobe“.

- Znate, mislim da su Rafa i nekolicina drugih izneli stav veoma, veoma jasno. 

Ovaj turnir je mnogo veći od bilo koje osobe. To je grend slem, najveća stvar u tenisu u prvom kvartalu godine, svake godine. I veći je od bilo koje osobe, bilo da je to, znate, na sudu ili na terenu - zaključio je premijer Viktorije.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike