Novakova drama u Melburnu: Oglasio se Đoković, legenda uz Srbe u Melburnu, stigao novi poziv za protest!

07.01.2022

19:05

0

Autor: 24sedam

Najbolji svetski teniser dobio neočekivanu podršku od kolege koji ga baš i ne voli

Novakova drama u Melburnu: Oglasio se Đoković, legenda uz Srbe u Melburnu, stigao novi poziv za protest!
djokovic kombo - Copyright Tanjug/AP Hamish Blair/Darko Vojinovic

Mir Božji, Hristos se rodi! Dobro jutro i srećan Božić, Srbijo!

Drama najboljeg srpskog i svetskog tenisera Novaka Đokovića u Australiji i dalje traje.

Nole je u karantinu, u hotelu za izbegla lica, i tamo će, kako stvari stoje ostati do ponedeljka, kada bi trebalo da se donese konačna odluka o tome hoće li biti pušten u Australiju ili ne. Iz sportskog ugla gledano, odluka o tome da li će Srbina moći da napadne deseti trofej u Melburnu.

I danas će ekipa portala 24sedam uživo pratiti sve informacije o Noletovoj drami.

23.40 - Porodica je pozvala na novi protest u Beogradu, da se dođe u što većem broju.

22.05 - Na jednom od hrvatskih portala objavljen je tekst u kojem se pravi poređenje između protesta u Beogradu i potrage za Matejom Perišem.

21.10 - Oglasila se i Čehinja koja je imala isti problem kao Đoković.

19.50 - Da će da ostane pobednik i da će da izađe još jači, poručio mu je Dejan Stanković.

19.20 - Čestitka koju je za Božić poslao premijer Australije nije naišla da dobar prijem.

18.27 - Ponovo se oglasio i Aleks Koreča koji je svojevremeno igrao u dva grend slem finala. I za njega možemo da kažemo da realno sagledava situaciju u kojoj je najbolji svetski teniser.

18.10 - Još jedan čovek koji često kritikuje Đokovića, sada priča malo drugačije. Reč je o Matsu Vilanderu.

17.56 - Janko Tipsarević je imao poruku za Novaka, bivšeg saigrača iz nacionalnog tima. Tačnije, više je to bila kritika australijskih vlasti.

17.29 - Stigla je vest o proterivanju jedne osobe. Podsetimo, danas je pritvorena i češka teniserka.

17.10 - Nekadašnji grend slem šampion zgrožen je odnosom prema Đokoviću i izbeglicama, zbog čega je došao ispred hotela da poseti okupljene Srbe.

16.42 - Nije izostala ni poruka Olimpijskog komiteta Srbije u kojoj se navode svi ljudski i sportski kvaliteti našeg tenisera.

16.18 - Poruka podrške stigla je i od trenera Marjana Vajde. Oglasio se na Instagramu.

15.40 - Završen je još jedan skup podrške Novaku Đokoviću.

15.03 - Australijski savez skida odgovornost sa sebe. Naravno.

14.49 - Po ko zna koji put Nikola Mirotić pokazuje klasu: "Novače, najmračnije je pred zoru".

14.41 - Javila se i francuska država i objavila da će Novak moći da igra na Rolan Garosu.

14.26 - Javio nam se i srpski fudbaler Miloš Ninković, koji kaže da je jako razočaran u Australiju.

14.10 - Oglasio se konačno i Novak Đoković! Njegova poruka je zaista moćna!

13.40 - Prijatelj ostaje prijatelj. Oglasio se i Saša Zverev, koji je više puta pokazao da je čvrsto uz Đokovića.

13.31 - Na stranu Novaka Đokovića je stao i predsednik UEFA Aleksander Čeferin koji smatra da prvi reket sveta nije zaslužio ovakav tretman od strane australijskih vlasti.

12.46 - Novaku nije dozvoljena ni poseta sveštenika za Božić. "Ako su pravila ista za sve, šta je sa pravilom osnovnih ljudskih prava koje je Australija potpisala?", pitaju iz SPC.

11.48 - Podršku srpskom teniseru je dao i Amerikanac Džon Izner, koji smatra da je sramota kako se ponašaju prema prema Noletu.

11.39 Krenuo je lov na one tenisere koji nisu vakcinisani. Prva na tapet je došla Renata Voračova, koja je čak i odigrala jedan manji turnir u Melburnu.

11.29 - Procurio je dokaz da je srpski teniser bio u pravu, odnosno da je Teniski savez Australije napravio ogroman propust prilikom formiranja dokumenta za medicinsko izuzeće.

Naime, u dokumentu koji je 7. decembra dostavljen teniserima pisalo je da svako ko je preležao kovid u poslednjih šest meseci, odnosno nakon 31. jula 2021. godine može da dobije medicinsko izuzeće, što nije bilo tačno.

Zanimljivo da je federalna Vlada Australije mesec dana ranije obavestila Australijski teniski savez da preležena korona nije argumet da se dobije medicinsko izuzeće i da svi koji budu dolazili u Melburn moraju biti vakcinisani.

To nije bilo naglašeno u dokumentu u koji je Novak imao uvid, jer je tamo stajalo da je vakcinacija samo "preporuka", ali ne i da je obavezna. 

Tanjug/AP Photo/Hamish Blair
 

 

Ostaje da se vidi da li to može biti glavni argument srpskom teniseru da ne bude deportovan iz Australije.

11.02 - Boris Beker, bivši trener Novaka Đokovića istakao je da je ovo situacija oko Noleta podelila sveta, napominjući da je jedino rešenje da se prvi reket sveta vakciniše.

- Dugo ga znam, radili smo zajedno, bliski smo, njega posmatram kao člana porodice. U ovom trenutku je jasno da pravi veliku grešku, praktično sam sebe zaustavlja u pohodu na titulu najboljeg tenisera u istoriji. Nisam mogao da razgovaram sa njim, ali moja poruka je da se vakciniše, mada ne verujem da će me poslušati. Ovde nije samo u pitanju Melburn. Ovo je nova stvarnost, živimo u drugačijem svetu i teško je videti da će moći da funkcioniše kao profesionalni teniser i obilazi svet, a da nije vakcinisan - poručio je Beker.

Profimedia
 

 

10.27 - Desio se incident ispred hotela u kojem se nalazi Novak Đoković. Srpski navijači koji su došli da podrže Noleta imali su manji sukob sa pristalicama migranata koji tražili da neko vodi računa i o njima.

Raširili su transparente na kojima traže humanije uslove za migrante, i da nije samo Novak ugrožen. 

Profimedia
 

 

Došlo je do komešanja, tenzija se podigla, pa je morala da reaguje i policija, koja je kordonom odvojila ljude koji se bore za prava migranata i pristalica Novaka.

09.35 - Australijski novinari su uspeli da dođu do Iranca Mehdija koji se nalazi sprat ispod Novaka Đokovića.

- Razočaran sam, jer svi hoće da me pitaju nešto o Novaku, raspituju se o hotelu zbog njega, a niko ne pita za nas. Neki od nas su ovde zaključani mesecima i godinama. Nikada nisam video ovoliko kamera i ovoliko pažnje. Nadam se da će Novak da nauči dosta o našoj situaciji i da će pričati o tome u javnosti - poručio je Mehdi.

Profimedia
 

 

09. 26 - Povodom situacije oko Novaka Đokovića oglasila se i PTPA organizacija na čijem čelu je upravo srpski teniser.

Tim povodom oglasio se Vasek Pospišl, njegov zamenik, napominjući da je svim srcem uz Srbina.

- Bez obzira na sve kontroverze u poslednjih 30 sati, Novak Đoković je moj prijatelj, moj kolega teniser, saosnivač PTPA i ponosni Srbin. Želim njemu i svim pravoslavnim vernicima sigurnost i dobro zdravlje za Božić. Ostani jak, moj brate - rekao je Pospišl.

 

 

 

09.17 - I danas se skupio veliki broj Srba, ali i Austrijanaca ispred hotela u kojem se nalazi Novak Đoković kako bi mu dali podršku.

Profimedia
 

Na transparmetima koje nose ističu da je prvi reket sveta talac komunista, da puste Novaka da igra na Australijan open.

Takođe su uzvikivali da Nole nije kriminalac, nego heroj. 

 

 

07.00 - Počinjemo od obraćanja Jelene Đoković koja se oglasila i poslala poruku svima koji uz Novaka vode borbu običnog čoveka i političkih moćnika.

 

- Hvala vam dragi ljudi širom sveta što koristite svoj glas da pošaljete ljubav i podršku mom suprugu. Duboko udahnem da se smirim i nađem zahvalnost (i razumevanje) za sve što se dešava. Jedini zakon koji svi treba da poštujemo bez obzira gde se nalazimo je ljubav i poštovanje drugih ljudi. Ljubav i praštanje nikada nisu greška, već moćna sila - napisala je Jelena Đoković na društvenim mrežama i čestitala najradosniji hrišćanski praznik:

 

 

- Srećan Božić svima koji ga danas slave! Mir Božji! Želim da svi budu zdravi, srećni i sigurni i zajedno sa porodicama. Volela bih da je moja porodica danas na okupu, ali uteha mi je da smo barem zdravi. I mi ćemo rasti iz ovog iskustva.

07.07 - Oglasio se i Nik Kirjos, ovakve reći od čoveka koji baš i ne voli Đokovića, malo ko je očekivao. Bravo za Australijanca!

 

 

- Vidite, ja definitivno verujem da nešto treba preduzeti, vakcinisao sam se zbog drugih, zbog zdravlja moje majke, ali način na koji postupamo sa Novakom je loš, stvarno loš! Svi ti naslovi, "memovi"... On je jedan od naših velikih šampiona, ali na kraju krajeva on je čovek. Budite bolji - napisao je Kirjos.

07.40 - Licemerje Australijanaca u punom sjaju. Izjava ministarke unutrušanjih poslova Karen Endrjuz zgrozila sve.

Gospodin Đoković nije zarobljen u Australiji. On je slobodan da ode u bilo koje vreme kada to odluči. Granične službe će mu to zapravo omogućiti - rekla je Endrjuzova.

08.34 - Veoma cenjeni australijski advokat, jedan od najpriznatijih u Australiji, Džastin Kvil procenio je da će drama Novaka Đokovića uskoro biti završena. I to pobedom Srbina!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike