Čemu ovakav tekst na hrvatskom portalu?! Gde je zajednička tačka drame Periševih i protesta Novakovih navijača

07.01.2022

21:03

0

Autor: 24sedam

Objavljen tekst u kome se upoređuje ponašanje dva oca, Nenada i Srđana

Čemu ovakav tekst na hrvatskom portalu?! Gde je zajednička tačka drame Periševih i protesta Novakovih navijača
skupstina novak djokovic 0601 2022 podrska foto sivacki (9 - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Teme koje ovih dana privlače veliku pažnju medija u Srbiji su nestanak Mateja Periša za kojim se traga već nekoliko dana i situacija u kojoj se našao Novak Đoković, koga australijske vlasti drže u pritvoru u melburnskom hotelu. Razlog je već dobro poznat, a to je da vlasti u Australiji ne priznaju vizu najboljem svetskom teniseru koju je dobio na osnovu medicinskog izuzeća. Sada čeka saslušanje u ponedeljak, i tada će biti poznato da li će moći da ostane i da nastupi na Australijan openu.

Istovremeno, u Beogradu traje višednevna potraga za mladićem iz Splita kome se posle proslave Nove godine gubi trag. Baš zbog toga, u prestonicu Srbije stigao je i otac, Nenad.

Reklo bi se, nema dodirnih tačaka za dve priče...

Ali na hrvatskom portalu Index pojavio se tekst-komentar "Otac Periš svoju tragediju nosi herojski. Otac Đoković ponaša se kao glupan".

Prvo pitanje je čemu ovaj tekst i gde je smisao upoređivanja ponašanja očeva, Periša i Đokovića. Nenad Periš je doputovao u želji da sazna šta se dogodilo sa njegovim sinom, dok je Srđan Đoković pozvao na protest zbog tretmana koji u Australiji ima njegov sin. Jasno je da su situacije neuporedive, ali nije jasno zašto je autor pravio paralelu između dva događaja.

- Četiri dana nakon što smo ugledali mirno lice Nenada Periša, u naše je živote banuo Srđan Đoković - jedna je od rečenica iz teksta.

I sam Periš se zahvalio srpskim vlastima koje čine sve da se pronađe njegov sin. Dakle, bolna priča jednog oca i jedne porodice.

Ali se onda postavlja pitanje zašto je Srđan Đoković "banuo u nečiji život?". Niko nije primoran da ga sluša. Isto tako, postavlja se pitanje zašto se i Novak uvlači u celu priču.

- Ništa mu se tamo naročito neugodno neće dogoditi, osim što će da provede koju noć u ambijentu nespojivim s njegovim socijalnim položajem i sa ljudima čiji je status istinski skandalozan (misli se na migrante) - navodi se dalje u tekstu.

Teška i preteška situacija u kojoj se našla jedna porodica, možda i sa fatalnim krajem (ali nadajmo se da ne bude tako) nikako nije smela da bude dovedena ni sa čim u vezu. Jednostavno, to je priča za seba, teška sama po sebi, a šta Srđan Đoković radi u Beogradu svakako nema veze sa tim. Takođe nazivati ga "razmetljivim galamdžijom i tihim paćenikom" je vređanje.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike