Grend slem šampion uz Novaka, došao da poseti Srbe: Ovo je previše, osećam stid zbog ovog sramnog odnosa

07.01.2022

16:05

0

Đokovićevo zatočeništvo pokrenulo lavinu

Grend slem šampion uz Novaka, došao da poseti Srbe: Ovo je previše, osećam stid zbog ovog sramnog odnosa
FIgIIQdVkAMp_sg - Copyright Twitter/PaulFMcNamee

Australijska teniska legenda Pol Meknami šokiran je načinom na koji se vlasti njegove zemlje odnose prema Novaku Đokoviću.

I ne samo to, nekadašnji grend slem šampion i direktor Australijan opena uvideo je koliko je surov odnos njegove zemlje prema onima koji traže azil.

Meknami je došao da pruži podršku Đokoviću, ali i ostalim zatočenicima. Među njima je i Iranac koji je sa 15 godina došao u Australiju da traži bezbednost, a koji je pre par dana napunio 24 godine. I sve vreme je bio u zatočeništvu u tom jezivom hotelu.

- Dakle, sada je pokupljena i Čehinja Renata Voračova i pritvorena kao Novak. Ovo je previše. To me je navelo da posetim australijske Srbe ispred hotela da im dam Božićni poklon. Osim toga, zgađen sam kao i Mehdi Ali oko izbeglica zatočenih tamo. Osećam sramotu.

 

 

Meknami je osvojio četiri grend slema u dublu. Posle igračke karijere bio je sportski funkcioner, kao i direktor Australijan opena.

Decenijama već australijske vlasti imaju čvrst stav prema imigrantima, u nameri da spreče trgovinu ljudima, ali tu stradaju nedužni, ljudi koji zaista traže azil i beže iz opasnih područja.

Ali je dobio status pravog izbeglice, odnosno, priznato mu je da je u opasnosti, ali je on već devet godina u hotelu iz pakla...

Teško shvatljivo, pogotovo za Zapadnu državu kao što je Australija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24seda

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike