Pitali smo Milicu šta očekuje od Igara u Parizu, ovakav odgovor nismo očekivali! Ali nam se baš svideo!

31.05.2024

13:00

0

Srpska skakačica udalj spremna za izazove na Evropskom prvenstvu i Olimpijskim igrama

Pitali smo Milicu šta očekuje od Igara u Parizu, ovakav odgovor nismo očekivali! Ali nam se baš svideo!
Milica Gardašević - Copyright 24sedam/Gojko Filipović

Nekako prirodno uz skok udalj ide asocijacija na Ivanu Španović, ali u poslednje vreme i na Milicu Gardašević.

Naša mlada atletičarka sprema se punom parom za velike izazove koji su pred njom. Najpre za Evropsko prvenstvo, koje u Rimu počinje 7. juna, a onda i za krunu sezone, Olimpijske igre u Parizu.

Zato intervju za 24sedam sa Milicom počinjemo od uobičajenog pitanja pri svakom susretu - kako je i kako se oseća.

- Osećam se stvarno sjajno, stvarno super. Sezona je počela i biće dugačka, pred nama je Evropsko prvenstvo i, naravno, kao kruna cele sezone, Olimpijske igre, na kojima i jeste sav fokus. Pripremamo se jako, a u isto vreme... Mislim da sve ide svojim tokom i da ću do Olimpijskih igara biti najspremnija u karijeri.

Tvoji rezultati kažu da možeš mnogo, u finale gotovo sigurno, zanima nas da li ima nešto što si sebi zacrtala, nešto bez čega nećeš biti zadovoljna?

- (Smeh) Paaaa, ne mogu to da vam kažem!

Možemo da naslutimo po takvoj reakciji... Nedavno je Milica na Dijamantskoj ligi skočila do trećeg mesta, što je zaista veliki rezultat. Ali...

- Stvarno nam je sezona predugačka, rano je bila ta Dijamantska liga kada se zna da će sezona trajati i posle OI, do sredine septembra. Ali to je Dijamantska liga, možda rezultatski to nije bilo na nivou do kog smatram da mogu, ili ću moći sad već u junu, julu, avgustu... Ali svakako sjajan uspeh, nije jedina, nije poslednja Dijamantska liga i ja očekujem bolji plasman.

Da li su slična očekivanja i na Evropskom prvenstvu?

- Uvek od sebe očekujem da dam svoj maksimum, mislim da mogu da skočim za rezultat vredan minimum finala, ali nisam ljubitelj najavljivanja. Cilj mi je da budem zdrava, prava i da se dobro spremim za Olimpijske igre. A na tom putu je i Evropsko prvenstvo, koje bi, što da ne, bilo neka dobra uvertira.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike