Idem po zlato u Pariz, glupo je da od sebe očekujem nešto manje! Tu medalju sanjam odmalena! (VIDEO)

22.05.2024

11:33

0

Aleksandra Perišić za 24sedam otkrila planove za blisku budućnost, mi smo joj poverovali da može do cilja

Idem po zlato u Pariz, glupo je da od sebe očekujem nešto manje! Tu medalju sanjam odmalena! (VIDEO)
Copyright 24sedam/Gojko Filipović

Nekako smo naučili, i nije da nam smeta, da kada kažemo tekvondo pomislimo na velike medalje. Najveće!

Za Olimpijske igre u Parizu izborila se Aleksandra Perišić, naše novo čudo  iz sveta ovog veoma popularnog sporta.

Prvi utisak kada sednete naspram devojke od nepune 22 godine je pozitivna energija koja izbija i svakog osmeha, reči... Iz same njene pojave.

24sedam/Gojko Filipović
Aleksandra Perišić

Za 24sedam Aleksandra je ukratko ispričala svoju priču. A počeli smo baš od prve rečenice iz ovog teksta, pa upitali kako se oseća kao jedina tekvondo predstavnica Srbije u Parizu.

- Hvala, pre svega, na ovom pritisku koji ste mi dali (smeh). Osećam se stvaro divno, evo približavaju se Olimpijske igre, kreće malo tremica, nervozica kako će sve to biti. Ali umem da se nosim sa tim, osećam se lepo.

Na nedavno održanom Evropskom prvenstvu Aleksandra je osvojila bronzanu medalju.

- Evropsko je prošlo ne baš kako sam očekivala, ali tu je medalja. Stvarno se neverovatno osećam jer sam osvojila još jednu medalju za Srbiju. Sad idemo dalje.

Pominješ "tremicu", da li se to odnosi samo na takmičenje ili na činjenicu da ćeš u olimpijskom selu biti sa nekim vrhunskim sportistima.

- Samo na takmičenje, naravno, jer sad treba samo fokus da mi bude na tome. Nadam se da ću posle takmičenja moći da vidim i druge sportiste i sve što se tamo nalazi. Ali prvo da dam svoj maksimum tamo!

Sigurno si malo razmišljala i o tome da ćeš u Parizu biti sa Ivanom Španović, Novakom Đokovićem, košarkašima... Ima li neko ko ti je omiljen među našim sportistima?

- Navijam za sve, ali naravno Ivana i Novak su mi broj 1. (ponovo osmeh)

24sedam/Gojko Filipović
Aleksandra Perišić

Uz konstataciju da je osmeh divan i da smo sigurni da ćemo ga videti i posle Pariza i pošalicu da svesno namećemo pritisak, pitamo čime bi to Aleksandra bila zadovoljna na Olimpijskim igrama.

- Pa... Zlatom! Ne idem tamo da osvojim bronzu, da prođem prvo kolo... Imam tako dobre rezultate da bi bilo glupo da očekujem od sebe nešto manje od zlata. Želim da ga osvojim jer ga sanjam odmalena!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike