Srpska šampionka spremna za Olimpijske igre: Pariz je bukvalno tu iza ćoška, i čekam ga, samo ga čekam! (VIDEO)

05.05.2024

16:00

0

Milica Novaković će na Igrama nastupiti treći put zaredom

Srpska šampionka spremna za Olimpijske igre: Pariz je bukvalno tu iza ćoška, i čekam ga, samo ga čekam! (VIDEO)
Milica Novaković - Copyright 24sedam/Gojko Filipović

Oseća se u srpskim (a i svetskim) sportskim krugovima da se bliže Olimpijske igre.

Među našim olimpijcima i u Parizu će biti i velika šampionka Milica Novaković i samostalno i sa svojim koleginicama u kajaku.

Intervju za 24sedam počinjemo konstatacijom: Treće Olimpijske igre zaredom, kažu "treće sreća" i "tri puta bog pomaže"...

- Bože... (pogled uvis i osmeh) Tako kažu. Videćemo. Nadam se da ću odraditi u prilog tome.

NERVOZE NEMA, SAMO NEOPHODNA TREMA!

Počinje li polako nervoza ili je još rano?

- Pa, nervoza, nije to nekako nervoza. To je ta neka trema koja je potrebna da bismo izvukli maksimum iz nas. Meni je od avgusta, otkako smo izborili normu Pariz bukvalno tu iza ćoška. I čekam ga, samo ga čekam. Idemo dobro pripremljenom i utabanom stazom, stvarno korak po korak. Sve je isplanirano, i gde smo na pripremama i kad spavamo i šta radimo... Prosto koračamo, nižemo dane uspešno jedan za drugim i očekujemo glavne trke.

Ali pre Pariza su tu još neka takmičenja...

- Da, imaćemo dve dobre provere, Svetski  kup u Segedinu. To na je dobro poznata staza i poslužiće da vidimo gde smo na međunarodnom nivou, nakon toga je EP na istoj stazi. Tome imamo možda malo ozbiljniji pristup, pre svega u četvercu, očekujem da se tamo nađemo na olimpijskom (smeh), na pobedničkom postolju.

POSTOLJE JE CILJ, ZA TO SE SPREMAMO!

Biće i na olimpijskom pobedničkom postolju, moramo da "dobacimo"!

- Naravno, krajnji cilj su Olimpijske igre, to je vrh svega, za to se spremamo, za to ćemo se maksimalno fokusirati da odradimo ono što možemo.

24sedam/Gojko Filipović
 

Veslaćeš i u četvercu i sama, utisak je da je fokus ipak na četvercu.

- Pitali su me nedavno šta smatram svojom jačom stranom. Meni je jednosed nekako uvek bio glavni, ali potpuno je drugačije. Mislim da sam sama, sve je na meni, sva odgovornost, sva muka, sve, sve... A četverac je utoliko lakši jer nas je četiri, a teže jer je potrebno više rada na tome. Ali zaista ne bih mogla da se odlučim da li mi je bolji jednosed ili četverac. Ali... Mislim da sam dovoljno spremna da se nosim sa obe discipline što sam pokazala i prošle i prethodnih godina. U poslednjoj disciplini poslednjeg dana Svetskog prvenstva uspem da osvojim medalju, onako "najnesvežija". Što se toga tiče imam samopouzdanja, znam koliko sam spremna, koliko su spremne ostale devojke u četvercu, tako da mislim da neće biti nikakvih problema.

Za kraj, poruka za čitaoce.

- Čitajte portal 24sedam i budite uz nas, navijajte jer nam vaša podrška zaista znači.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike