Mislim samo na reprezentaciju i Igre u Parizu! Želimo da obradujemo naše ljude i da sebe nagradimo za veliki rad! (VIDEO)

27.05.2024

11:00

0

Posle sezone bez kluba Saša Čađo za 24sedam otkriva sve o planovima za blisku budućnost

Mislim samo na reprezentaciju i Igre u Parizu! Želimo da obradujemo naše ljude i da sebe nagradimo za veliki rad! (VIDEO)
Sađa Čađo - Copyright 24sedam/Gojko Filipović

Košarkašice Srbije okupile su se i započele pripreme pred izazove koji ih ovog leta očekuju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Na klupi Marina Maljković, u rosteru nema nekih imena na koja smo navikli, tu su i neke nove mlade devojke - budućnost naše ženske košarke, ali ima i onih devojaka koje veoma dobro znamo.

Jedna od njih je Saša Čađo, uvek nasmejana i uvek raspoložena, prepoznatljiva na terenu i van njega. Iza Saše je nešto drugačija sezona od prethodnih jer je odlučila da napravi pauzu u klupskoj košarci.

Intervju za 24sedam zato počinjemo upravo ovim pitanjem - kako je izgledala sezona bez kluba?

- Gledala sam da maksimalno iskoristim svoje vreme, posvetila sam se nekim drugim aktivnostima. Naravno da sam trenirala, postoje u Banjaluci klubovi u kojima je to moguće, radila sam sa kadetima Igokee gde je trener Slobodan Kecman, koji je u mojoj prvoj reprezentativnoj godini bio pomoćni trener u reprezentaciji. Volim da se našalim da me on sprema kao pripreme pred pripreme - kaže nam Saša, pa pojašanjava:

TELU JE BIO POTREBAN ODMOR

- Bio mi je potreban kratak predah od klupske košarke, otako igram profesionalno nijednu sezonu nisam propustila, jednostavno sam osetila da je telu potreban odmor i odlučila da pauziram. Smatram da sam spremna, krenuli smo sa pripremama, pa ćemo videti kako će to da teče.

Da li je u planu, posle Igara u Parizu, traženje novog kluba?

- Predaleko mi je da o tome razmišljam, sad sam fokusirana samo na pripreme sa reprezentacijom za OI.

Nekako ste na "razmazile", odete na veliko takmičenje i donesete odličje. Iakao je daleko, da li imaš to u glavi i sada?

- Jeste daleko, ali... Kako da vam kažem, naravno da uvek želimo da obradujemo ljude i pre svega nagradimo nas same za taj veliki trud i rad. Ono što je važno je da znamo taj osećaj kako je kad se nešto osvoji. Vodimo se tim i znamo  da želimo.

Pred kvalifikacioni turnir nisu vam davane velike šanse jer je konkurencija bila žestoka. Ali ponovo ste dokazale da ste u samom vrhu svetske košarke.

JEDNA ŽELJA JE ISPUNJENA

- Meni je to stvarno jedna od ispunjenih želja! Baš sam želela da naša košarka ostane u samom vrhu, pre svega reprezentacija. Verujem da zaslužujemo tu da budemo. Tokom svih ovih godina nama je nekako uvek put bio težak. Ove kvalifikacije... Možda je došao red da i mi dočekamo malo sreće. Kako kažemo, sreća prati hrabre, ona se ne poklanja, ona se zaslužuje. Imale smo i malo sreće, ali sve je to po zasluzi.

Znamo i mi da je ta sreća i više nego zaslužena, a za kraj smo ostavili poruku svim našim ljudima koja jasno pokazuje kako razmišljaju veliki asovi i patriote.

- Budite uz nas, ne samo uz nas, budite uz sve sportiste koji će predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama. Idemo tamo da se borimo i ostavimo srce na terenu. Da pokažemo šta to radimo sve ove godine i da se potrudimo da donesemo što više radosti u vaše domove.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike