ESPN objavio listu 100 najboljih košarkaša u NBA: Jokić u društvu najboljih, Dončić izazvao polemiku

10.12.2020

22:33 >> 22:43

0

Autor: N. St.

Pozicije i rasprava...

ESPN objavio listu 100 najboljih košarkaša u NBA: Jokić u društvu najboljih, Dončić izazvao polemiku
Copyright Profimedia

Tradicionalno, kao i svake godine, ESPN objavljuje listu 100 najboljih košarkaša u najjačoj ligi na svetu. I kao i svaki put to stvara seriju komentara i pokreće veliku debatu.

Tako je i ove godine. Kada su srpski košarkaši u pitanju na listi su dvojica – Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović. Superstar Denvera je na 10. mestu, dok je novi igrač Atlante na 62. poziciji.

Pročitajte još: Nikola Jokić je superzvezda i sada je to i zvanično potvrđeno (foto)

Ispred srpskog centra su samo, redosledom od prvog do devetog mesta – Lebron Džejms, Entoni Dejvis, Janis Adetokumbo, Luka Dončić, Kavaj Lenard, Kevin Durent, Demijan Lilard, Stef Kari i Džejms Harden. Zaista pravo, odabrano društvo, za popularnog Džokera.

– Jokić je pokazao kako može da pomogne timu na raznovrsne naične. Protiv Jute, gde je morao da bude glavni poenter, je prosečno beležio 26.3 poena. Taj prosek je pao protiv Klipersa (24.4) ali je Nikola dominirao u skoku (13.4) i asistencijama (6.6). Problemi sa faulovima su ga limitirali u finalnoj seriji Zapada sa Lejkersima, ali je i pored toga imao 58 odsto u šutu za dva mečevima sa kasnijim šampionom.

Pročitajte još: Vidim Jokića drugi put u životu, ali znam da je igrač kao on unikat u košarci

A, jedno ime je izazvalo polemiku – Dončić. Ne zato što ne zaslužuje mesto među top 10, već zbog toga što je ispred Lenarda, Durenta, Karija i Hardena.

Bilo kako bilo, lista je konačna, a debata oko pozicija može da počne.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike