GIK: Danas počinje štampanje glasačkih listića, ukupan broj glasača 1.602.112

21.05.2024

07:07

0

Lokalni izbori u Beogradu održaće se 2. juna, na njima će građani birati između 14 izbornih lista

GIK: Danas počinje štampanje glasačkih listića, ukupan broj glasača 1.602.112
Copyright AP/Darko Bandić

Štampanje glasačkih listića za glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda raspisanim za 2. jun počeće danas, 21. maja u 20 časova u štampariji Službenog glasnika, saopštio je danas predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić.

Glasački listići biće štampani na A4 formatu, na papiru plave boje, zaštićenim vodenim žigom po celoj površini, navodi se u saopštenju Sekretarijata za informisanje grada Beograda. Lukić je naglasio da će biti odštampano 1.602.112 glasačkih listića, što odgovara ukupnom broju birača u Beogradu na dan 17. maj 2024. godine.

On je na sednici GIK, održanoj u ponedeljak, rekao da su svi članovi tog tela, strani i domaći posmatrači, kao mediji pozvani da prisustvuju početku štampanja listića u štampariji Službenog glasnika (Lazarevački drum 13-15), i naglasio da su obavešteni i podnosioci izbornih lista da pošalju svoje predstavnike.

Kako se navodi GIK je prethodno donela Odluku o objavljivanju ukupnog broja birača u Beogradu, Odluku o obliku i broju glasačkih listića koji se štampaju za glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda, kao i Odluku o sadržaju i izgledu glasačkog listića za glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda raspisanim za 2. jun 2024. godine.

GIK je u nastavku sednice odbacio Prigovor birača Branka Stefanovića iz Beograda, podnet 20. maja 2024. godine, protiv Odluke o objavljivanju ukupnog broja birača u gradu Beogradu, jer je podnet od neovlašćenog lica, dodaje se u saopštenju. Prethodno su usvojeni zapisnici sa 15. i 16. sednice Gradske izborne komisije.

Lokalni izbori u Beogradu održaće se 2. juna, na njima će građani birati između 14 izbornih lista. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike