Zvezda za duplu krunu, Voša za vizu za Evropu! Sve što treba da znate o finalu Kupa Srbije

21.05.2024

07:05

0

Autor: D. N.

Neće se igrati ni u Beogradu, ni u Novom Sadu, već malo dalje

Zvezda za duplu krunu, Voša za vizu za Evropu! Sve što treba da znate o finalu Kupa Srbije
Copyright MN Press

Titula u Superligi je ponovo pripala Crvenoj zvezdi, a večeras ćemo saznati i da li će uspeti da odbrani "duplu krunu". Na stadionu u Loznici ekipa Vladana Milojevića odmeriće snage sa Vojvodinom. I beogradski tim biće formalni domaćin.

U narednim redovima, možete da saznate sve ono najvažnije o utakmici koja će početi u 20.15, uz direktan tekstualni prenos na našem portalu, kao i na TV Arena sport Premium 1.

Prvo, Zvezda je osvajanjem titule obezbedila plasman u plej-of Lige šampiona, ali sigurno je da želi i da odbrani oba trofeja. Kada je reč o Vojvodini, trofej u Kupu Srbije garantuje evropske utakmice u predstojećoj sezoni.

Tako da oba tima imaju motiva na pretek u meču na "Lagatoru" koji može da primi oko osam hiljada navijača.

Ko sudi

Poznate su i sudije, a prema odluci Fudbalskog saveza Srbije Milan Ilić biće prvi arbitar. Pomagaće mu Aleksandar Marjanović i Marko Đuričić, dok je za četvrtog sudiju određen Marko Ivković.

Delegat će biti Radenko Stevović, posmatrač Dragan Radulović, a u VAR sobi sedeće Lazar Lukić i Pavle Tomić.

Put do finala

Podsetićemo vas i na put do finala. Zvezda je pobeđivala Trajal (6:0), Radnički iz Niša (5:0), OFK Vršac (3:0), a u polufinalu Partizan sa 2:0.

Zvezda uspešnija

Kada je reč o međusobnim okršajima, u 212 mečeva, Zvezda je slavila 122 puta, u 50 navrata je bilo nerešeno, dok je "stara dama" iz Novog Sada pobedila 40 puta. Ove sezone igrali su tri puta, u okviru Superlige.

U Beogradu je bilo 5:0 za Zvezdu, a na "Karađorđu" 2:1, takođe u korist beogradske ekipe. U poslednjem odigranom meču nije bilo golova.

Vojvodina je prvo izbacila Novi Sad (2:0), a onda i Mladost GAT (3:0). U četvrtfinalnom okršaju sa Čukaričkim su prolaz obezbedili posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Dok su u polufinalu pogotkom u sudijskoj nadoknadi slavili protiv Radničkog 1923 u Kragujevcu.

I za kraj, izjave trenera

- Igraju dobro, kompaktno, imaju svoje mehanizme. Vojvodina ne može nikad da se gleda kroz pojedince, uvek mora da se posmatra kao tim.

Obratićemo pažnju na ekipu, a određeni igrač se uvek istakne. Pred nama je finale kupa, bićemo pripremljeni za sve situacije, pa i jedanaesterce - kazao je Vladan Milojević, a optimista je i njegov kolega Božidar Bandović.

- Ako budemo disciplinovani i strpljivi, imaćemo šanse da osvojimo trofej što je veoma značajno. Naš rival je takođe veliki klub, koji je osvojio toliko titula i duplih kruna i samim tim jeste favorit, ali mi ćemo se spremiti i daćemo sve od sebe, kao i do sada.

Imaćemo podršku navijača što je veoma važno. Igrači su svi zdravi. Sada moramo da se oporavimo najbolje što možemo, da bismo bili sveži i spremni da istrčimo još jednu dobru utakmicu - rekao je Bandović koji je i produžio ugovor.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike