Svet čeka na Jokićevo priznanje! Poznato kada se dodeljuje MVP priznanje!

06.05.2024

07:06

0

Autor: A. S.

Hoće li konačno biti ispravljena nepravda

Svet čeka na Jokićevo priznanje! Poznato kada se dodeljuje MVP priznanje!
Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Iako je tek krenula druga runda plej-ofa Zapadne konferencije, NBA liga je obelodanila kada će proglasiti dobitnika nagrade za najkorisnijeg igrača sezone.

Glavni kandidat za ovo priznanje je srpski košarkaš Nikola Jokić, a njegovi konkurenti su Luka Dončić i Kanađanin Šaj Gildžeus Aleksander.

Međutim, prema brojnim istraživanjima i analizama koje su gotovo na dnevnom nivou izlazile u Americi, Jokić je taj koji ima najveće šanse da bude nagrađen i tako postane jedan od malobrojnih igrača koji su tri puta osvajali priznanje za najboljeg igrača u regularnom delu sezone.

 

 

Statistika

Jokić ove sezone prosečno beleži 26,4 poena, 12,4 skokova i devet asistencija po utakmici, a svoj tim doveo je do polufinala Zapadne konferencije

Nikolina statistika u ovoj sezoni je impresivna, uostalom kao i prethodne kada nije bio nagrađen, ali jeste u 2021. i 2022. godini, a da li će biti ispravljena nepravde od prošle sezone, saznaćemo u noći između utorka i srede, dodela počinje od 1:30 časova posle ponoći.

 

Ukoliko osvoji novo priznanje, Jokić će se izjednačiti sa legendama Lerijem Birdom, Medžikom Džonsonom i Mozesom Melounom, koji su po tri puta osvajali ovu nagradu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike