Da se Jugoslavija nije razdvojila, mogli bismo sa Amerikancima! Dragić napravio ekipu sa Balkana da pobedi drim-tim! (VIDEO)

24.04.2024

11:57

1

Autor: A. S.

Surovo iskreno

Da se Jugoslavija nije razdvojila, mogli bismo sa Amerikancima! Dragić napravio ekipu sa Balkana da pobedi drim-tim! (VIDEO)
Vučević, Jokić, Dragić i Čančar - Copyright Profimedia

Slovenački košarkaš Goran Dragić zastupnik je teorije da košarkaši iz Evrope, tačnije sa Balkana, mogu da pariraju onima iz najjače lige na svetu.

Dragić je gostovao u podkastu kod Judonisa Haslema i Majka Milera i priznao da veruje da bi Jugoslavija, da postoji danas, bila ozbiljan konkurent Sjedinjenim Američkim Državama.

- Nekadašnja država bila je Jugoslavija. Imate pet ili šest zemalja. Slovenija, Hrvatska, Bosna, Srbija, Crna Gora i Makedonija. Rat je počeo 1991. Mi smo se razdvojili. Ako se vratimo u ono vreme, zamislite reprezentaciju. Dražen Petrović, Kukoč, Dino Rađa, Vlade Divac. Čak i sada, da smo ostali ista država, imali biste Luku, Jokića, Vučevića, Bogdanovića - rekao je Dragić.

 

 

Slovenac ne krije da veruje u to da bi taj sastav mogao da se nosi sa Amerikom.

- Možemo da igramo sa vama momci - istakao je on kroz osmeh.

Inače, Sjedinjene Američke Države će na predstojećim Olimpijskim igrama igrati sa Srbijom, pa će taj duel biti interesantan.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike