Kako bi tek ratovali međusobno da su na vlasti: Bukti žestoki sukob do istrebljenja u opoziciji, njihova mržnja i animoziteti samo rastu!

21.05.2024

07:01

0

U opoziciji bukti međusobni rat do istrebljenja

Kako bi tek ratovali međusobno da su na vlasti: Bukti žestoki sukob do istrebljenja u opoziciji, njihova mržnja i animoziteti samo rastu!
Ilustracija - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Opozicija u Srbiji ne samo da nema nikakav program i ideje, osim pljuvanja po SNS i Vučiću, već i međusobno ne mogu da smisle jedni druge. 

Srpski opozicionari trenutno vode tri rata: jedan protiv Vučića i vlasti (a reklo bi se i protiv Srbije), zatim međusobno vode žestoki rat jedni protiv drugih, a na kraju mnogi opozicionari su posvađani sa sopstvenim mislima, obzirom na to da veoma često danas pričaju jedno, a već sutra nešto sasvim suprotno od toga. 

Koliko su neodgovorni prema svojoj zemlji, pa i sopstvenim opoziciono nastrojenim biračima, najbolje govori to što ni oko ideje bojkota nisu mogli da se usaglase. Tako jedni izlaze na izbore, drugi ih bojkotuju, a svi skupa tvrde da su izbori navodno neregularni. Iako su tvrdili da su i izbori 17. decembra bili nelegitimni, niko se nije odrekao poslaničkog mandata i privilegija stečenih upravo na tim izborima koje oni smatraju pokradenim. 

Vrhunac ludila i licemerja jeste to što neki opozicionari selektivno bojkotuju izbore, odnosno izlaze u nekim mestima, kao npr. u Novom Sadu, a bojkotuju izbore u Beogradu. Nije baš najjasnije kako izbori mogu biti neregularni u Beogradu, a u Novom Sadu regularni, ili kako mogu biti malo regularni, a malo i ne ili ako su neregularni kao što oni tvrde - zašto uopšte izlaze na takve izbore i daju im legitimitet? 

Odgovor u ovim nelogičnostima je veoma prost i svodi se na to - da i opozicija zna da su izbori regularni, ali da zbog podizanja tenzija i pokušaja motivisanja građana za nasilno rušenje vlasti, moraju da forsiraju tezu o krađi, jer na izborima nikada ne mogu pobediti. Takođe je jasno zašto u drugim mestima izlaze na izbore, a u Beogradu ne - zato što izlaze tamo gde misle da imaju šanse da pobede ili bar naprave respektabilan rezultat, a tamo gde znaju da izvesno gube neće da trče izbornu trku. 

Mesecima su padale sve njihove laži o navodnim fantomskim glasačima vlasti, udovoljeno im je i izmenama zakona kako bi se privoleli da izađu na izbore, da bi se na kraju ispostavilo da najviše fantomskih glasača i kandidata ima u opoziciji, čime se potvrdilo da su jedna ekstremno lažljiva i licemerna diletantska skupina, koja je neosnovano optuživala druge za ono što zapravo ona radi. 

Koliko su tek licemerni najbolje govori to što su do juče sve najgore govorili jedni o drugima, ali su se vrlo brzo opet udružili kada su im interesi i podsticaji stranih gazda to naložili. Tako npr. u Novom Sadu imamo ujedinjenu opoziciju u kojoj su svi - od navodnih monarhista, desničara, a zapravo lažnih patriota poput Miloša Jovanovića i Vlade Jelića, pa do ekstremnih srbomrzaca poput Brajana Brkovića, a tu je i osvedočeni prevarant i pravosnažno osuđivani lopov Bora Novaković. 

ATA Images/Antonio Ahel
 

 

Isti taj Miloš Jovanović je do nedavno govorio kako neće sa ljudima koji su antisrbi i prodane duše, ali je na kraju završio u predizbornom zagrljaju sa unukom crnogorskog ustaše, Brajanom Brkovićem

Dragan Đilas i Savo Manojlović žestoko zaratili!

Sa druge strane, u Beogradu bukti pravi opozicioni rat između Sava Manojlovića i Dragana Đilasa. Poznato je da mlađi halapljivac u tom dvojcu, Savo, želi da preotme lidersku opozicionu palicu od starijeg tajkuna, a ni Đilas ne sedi skrštenih ruku, pa je rešio da pokuša čak da obori Manojlovićevu listu, kako bi osujetio izbore 2. juna i uneo nemir i nestabilnost u zemlji. 

Upućeni izvori iz najbližeg okruženja ovih opozicionara, tvrde da između njih bukti žestoki rat koji je prešao na nivo ličnog i u ravan patološke mržnje. Đilas je pobesneo kada je Savo pokušao da izvrši neku vrstu unutaropozicionog puča, rekao je da će mu se kad-tad osvetiti. Čak je u jednom trenutku žestokog naleta besa kazao da '' Manojlovića mrzi više i od Vučića''.

Osim Manojlovića, na beogradske izbore će izaći i dojučerašnje Đilasovo čedo, Miki Aleksić, kome bivši gazda ne oprašta ovaj raskol, pa je tako opoziciona bojkotaška frakcija optužila Aleksića čak da direktno sarađuje sa SNS u pojedinim beogradskim opštinama. 

Zapadne ambasade i strane agenture u dilemi sa kojim opozicionarima da ruše Vučića

Osim borbe za liderstvo u opoziciji, oni se međusobno tuku i za naklonost stranih agentura i zapadnih ambasada, pri čemu su izazvali dileme među stranim špijunima i diplomatama. Jedna frakcija zapadnih ambasada se zalaže za totalno objedinjenje opozicije zarad rušenja Vučića, dok druga struja želi da počisti starije i kompromitovane, potrošene kadrove poput Đilasa, Novakovića i sličnih, da bi srpskom narodu kao kukavičje jaje podmetnula mlađe i zelenije poptu Sava Rokfeler Manojlovića

Koliko je jalovo stanje u srpskoj opoziciji najbolje govori to što svakodnevno miniraju jedni druge i podmeću međusobno klipove u točkove. Tako Bora Solunac Novaković otvoreno tvrdi da će opozicija da izgubi Beograd, jer želi da se nametne kao lider opozicije. Cilj mu je da opozicija u Beogradu doživi totalni fijasko, a da u Novom Sadu napravi dobar rezultat, kako bi on mogao da kaže da zaslužuje da bude novi vođa opozicije, jer rezultati izbora 2. juna i poređenje rezultata u Beogradu i Novom Sadu to pokazuju (ukoliko bi se ostvarile njegove zamisli). 

Foto: Printscreen
 

 

Sa druge strane, neki opozicionari su rešili da uzvrate Bori time što će podsećati javnost i plasirati u medije kompromitujuće činjenice o ovom političaru koji ima ''tonu putera na glavi''. Kompromitujuće činjenice za Novakovića nije teško pronaći, obzirom na to da je on izgubio integritet još dok je lažno glasao iz Soluna i dok je vršio vlast u Novom Sadu. No, takođe je nastavio da gomila nekretnine i kao opoziionar, a nedavno je otkriveno da je kupio ekstra luksuzan, za srpske prilike, preskup stan u centru Beča!  

Kada ovako ratuju u opoziciji šta bi tek radili da su na vlasti?

Opozicionare je međusobna mržnja toliko izjela, da sve veći broj njih čak počinje da mrzi svoje opozicione ''saborce'' više nego Vučića, koga inače patološki mrze. Stanje u opoziciji je zaista katastrofalno, a možemo se zapitati ako se ovako glođu oko relativno sitnih privilegija, kao što je lidertsvo u opoziciji - jer gube na svim izboirma i maksimalan domet su im poslanički i odbornički mandati - kako bi tek zaratili kada bi došli na vlast i borili se za stvarne pozicije moći i otimanje budžeta? 

Verovatno bi u tom slučaju vodili rat do istrebljenja, posle koga ni kamen na kamenu ne bi ostao. Državna kasa i sitni, pilićarski interesi i borba za privilegije, su zapraov jedino što ovu opskurnu političku grupaciju zanima. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike