Valjak u punom gasu ide na Barsu i Real! Partizan i posle Splita nepobediv na Jadranu!

20.11.2022

19:41

0

Autor: A. Š.

Crno-beli u beogradskoj Areni ubedljivo savladali nekadašnjeg velikog rivala

Valjak u punom gasu ide na Barsu i Real! Partizan i posle Splita nepobediv na Jadranu!
Jam Madar - Copyright MN Press

Mini predah za košarkaše Partizana je završen. Spektakularna evroligaška pobeda protiv Makabija morala je ekspresno da bude arhivirana, pošto su za manje od 48 sati crno-beli morali ponovo na parket beogradske Arene. Izabranici Željka Obradovića jedina su neporažena ekipa u tekućoj sezoni AdmiralBet ABA lige, pošto su večeras na svom parketu, bez Kevina Pantera i sa novajlijom Vladimirom Brodzijanskim, lako i ubedljivo savladali Split 89:70.

S obzirom na izuzetno težak raspored u narednom periodu, koji počinje već naredne sedmice dvokolom Evrolige u kojem crno-bele očekuju gostovanja najvećim španskim klubovima Barseloni (utorak) i Realu (četvrtak) bilo je jasno da će najtrofejniji trener Evrope pokušati da maksimalno rastereti nosioce igre.

Zbog toga je kapiten Panter čak ostao i van protokola, dok je njegovo mesto zauzeo poslednje pojačanje Valjka Brodzijanski. Slovački centar upisao je prve minute u dresu Partizana, koji je prvo poluvreme duela sa Splićanima skoro pa prespavao.

Dominik Mavra, i pre svih, Šenon Šorter ubačenim šutevima van linije 6.75 održali su goste na samo poenu zaostatka posle prvog poluvremena, međutim već u trećoj četvrtini crno-beli su postavili stvari na svoje mesto i sjajnom minijaturom Džejmsa Nanelija krenuli da zidaju prednost (68:49) koja im je omogućila da u završnih 10 minuta mirno i rutinski privedu meč kraju.

PARTIZAN: Vukčević, Ledej 14, Smailagić 8, Papapetru 10, Egzum 6, Brodzijanski 4, Naneli 13, Glas, Trifunović 11, Anđušić 11, Madar 10.

SPLIT: Sulivan 2, Gizdavčić 2, Balajžić, Runjić 6, Šorter 23, Jukić, Perkušić 3, Dubravčić 2, Nelson 10, Mavra 18, Šarić 4.

ADMIRALBET ABA LIGA, 7. KOLO

Petak
FMP Železnik - MZT Skoplje 101:97
Studentski centar - Borac Mozzart 93:84

Subota
Crvena zvezda - Cibona 92:53
Zadar - Budućnost 103:104
Igokea - Cedevita Olimpija 74:85

Nedelja
Mornar - Mega 101:85
Partizan Mozzart Bet - Split 89:70

 

Standings provided by Sofascore

 

BLOG UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

40. MINUT - KRAJ! Partizan je pobedio Split 89:70.

38. MINUT - Sve je odavno poznato u Areni, u završna dva minuta Partizan ulazi sa plus 21 - 87:66.

36. MINUT - Nedozvoljava Zek Ledej da padne energija u igri Partizana, iako je razlika velika. Posle poena uz faul (nesportska lična greška, pogođeno dodatno bacanje) Trifunovića izabranici Željka Obradovića dolaze do novog najvećeg plusa na meču - 80:60.

34. MINUT - Partizan ide ka mirnoj završnici meča sa Splitom. Na isteku 34. minuta crno-beli vode 75:60.

32. MINUT - Šorter dva puta uzastopno poentira uz faul preko Smailagića, ali crno-beli preko Brodzijanskog (dva poena) i Eksuma (trojka) čuvaju ubedljivu prednost - 73:58.

MN Press
 

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Posle četiri vezana poena Ledeja crno-beli su otišli na novi maksimalni plus (68:49), a na poslednji dvominutni odmor odlazi se s rezultatom 68:53. 

28. MINUT - Imao je Partizan u jednom trenutku i plus 17 (64:47).

26. MINUT - Na polovini treće deonice, prvi put na meču, Valjak je na plus devet posle vezanih poena Lesora i Madara - 53:44. Evo i prve dvocifrene prednosti, posle dve vezane trojke Nanelija crno-beli beže na 59:47.

MN Press
 

24. MINUT - Crno-beli su u seriji 8:0. Posle trojke Nanelija, šut van linije 6.75 je ubacio i Madar, a posle dva pogođena penala Papapetrua crno-beli su na isteku 26. minuta poveli 47:42.

22. MINUT - Papapetru (dva poena) i Naneli (trojka) čuvaju crno-belima vođstvo na startu drugog poluvremena - 44:42.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Razigrao se Ledej pred odlazak na veliki odmor, na kojem Partizan ima vođstvo 39:38 posle trojke Šortera uz zvuk sirene. Šorter je ubacio 16 poena za Split, uz šut za tri poena 4/5.

18. MINUT - Ledej sa četiri vezana poena čuva crno-belima vođstvo u završnici prvog poluvremena - 33:31. Smailagić pogađa dva penala i donosi Partizanu plus četiri pred završnih 120 sekundi druge četvrtine - 35:31.

16. MINUT - Mini seriju gostiju 6:0 poenima uz faul (promašeno dodatno bacanje) prekida Smailagić. Velika borba mladog krilnog centra crno-belih, uhvatio je promašenu trojku Eksuma i još jednom poentirao pod košem gostiju. Partizan ponovo vodi 29:26. Na isteku 16. minuta rezultat je izjednačen posle još jedne ubačene trojke sa osam metara Dominika Mavre. Ovoga puta preko Smailagića.

MN Press
 

14. MINUT - Trojkom Eksuma Partizan je u 13. minutu otišao na plus pet, ali su gosti preko Mavre i Šortera, sa dve daleke trojke, uspeli da ekspresno preokrenu rezultat. Novi minut odmora za Željka Obradovića - 26:25.

12. MINUT - Na kraju prve (trojka) i početkom druge deonice (zakucavanje) Papapetru sa pet vezanih poena prednost Valjka na 22:19.

MN Press
 

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Na kraju prve četvrtine Partizan vodi 20:19. 

8. MINUT - Vezuje dve trojke Danilo Anđušić i crno-beli ekspresno preokerću rezultat - 17:14. U završna dva minuta uvodne deonice crno-beli ulaze sa plus dva - 17:15.

6. MINUT - Šorter sa dve vezane trojke donosi Zadru 12:6, a posle tajm auta Obradovića crno-beli odgovaraju ubačenim šutem Anđušića van linije 6.75 i prvim poenima Brodzijanskog u dresu Partizana - 12:11.

MN Press
 

4. MINUT - Posle trojke Anđušića prvi put na meču, posle početnih 0:0, rezultat je izjednačen 6:6. Brodzijanski je u igri i dobio je aplauze navijača u beogradskoj Areni. Na isteku 4. minuta rezultat je 6:6.

2. MINUT - Partizan će večeras igrati bez kapitena Kevina Pantera, koji je dobio zasluženi produženi odmor. Umesto njega kapiten će biti Danilo Anđušić. Gosti su nešto bolje otvorili meč i posle dva minuta vode 4:3.

 

 

- Duel sa Splitom trebalo bi crno-belima da posluži kao dobra uvertira za mini turneju po Španiji naredne nedelje. Prva stanica biće im Barselona, iz koje su im u subotu stigle loše vesti.

- Dan posle okršaja sa Makabijem Evroliga se poklonila crno-belima!

- Razlog je taj što su Grobari zadivili Evropu napravivši, po mišljenju mnogih, najbolju koreografiju u istoriji Evrolige.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike