Željko Obradović impresioniran: Možda sam dosadan, ali ovo je neverovatno! Ovo nema niko!

18.11.2022

22:41

0

Trener Partizana hvali svoj tim, ali je i dalje u neverici zbog atmosfere: Treba da nam je čast i zadovoljstvo...

Željko Obradović impresioniran: Možda sam dosadan, ali ovo je neverovatno! Ovo nema niko!
Željko Obradović - Copyright MN Press

Partizan je u herojskoj partiji pobedio Makabi u fenomenalnoj atmosferi Arene, a trener crno-belih Željko Obradović nije mogao da sakrije sreću posle toga.

Partizan je protiv Žalgirisa uspeo da savlada neverovatno dobru odbranu, a večeras je uspeo da prevlada protiv fantastičnog napada Makabija, u meču u kome je tri četvrtine gubio.

- Vrlo sam radostan što smo pobedili vrlo dobar tim, koji godinama igra isto – da postigne koš više. Veoma je jasno da smo pobedili na našu energiju.

Onda je detaljnije analizirao utakmicu:

- Znali smo da je igra u tranzicija veoma važna, da igraju dosta jedan na jedan, da igraju dosta izolacije. Mi smo prvo poluvreme loše završili. U prvom poluvremenu smo primili 50 poena i napravili samo šest timskih faulova, od čega su po dva napravljena na isteku vremena u prvoj i drugoj četvrtini. Dakle, samo dva faula, a tako odbrana ne može da se igra. To sam rekao igračima, da moramo da promenimo agresivnost i odbranu protiv tima koji igra na isti način. Imaju dva plejmejkera oko kojih se sve vrti. Dominirali smo u skoku protiv tima koji je imao najbolji skok u napadu u Evroligi (baš kao i Žalgiris). Uspeli smo da ih svedemo na samo osam skokova, a mi smo imali 11, a Lesor je bio dominantan u toj fazi igre.

Potom je morao da pređe na atmosferu.

- Ja ne znam da li ću da budem dosadan što stalno ovo pričam, ali ovo je neverovatno! Niko  nema što imamo ovde! Hvala svim ovim ljudima, a svakom od nas treba da bude čast i zadovoljstvo da igraju u ovakvoj atmosferi.

Lideri su bili Ledej i Eksum, ali Obradović kaže:

- Uvek je pobeda timska. Slažem se da je Dante igrao dobro celu utakmicu, ali svi su imali svoj doprinos, tu nema dileme, čak i Smailagić, koji je izašao iz povrede i odigrao je preko svih očekivanja sa samo dva treninga. Pre dva dana sam rekao igračima mi sada imamo prvi normalan trening još od utakmice sa Panatinaikosom – dakle, 15 dana! Do pre dve noći nismo imali 'pet na pet', do pre dve noći. Treba nam trening, ponavljanje, ono što smo imali ovde kad su dolazili Žalgiris, Milano, Bolonja, kad smo u svakom trenutku znali kako treba da igramo. Jasno je da smo u poslendjoj četvrtini počeli veoma dobro i ponovo je bilo lako da se napravi faul kada te situacije iziskuju, tu pre svega mislim na preuzimanje. To smo mi u poslednjoj četvrtini radili veoma dobro. Čestitke svim igračima da bude nešto što će da im pomogne u svim sledećim utakmicama. Sutra trening i sve isto.

Sledi utakmica protiv Splita, pa gostovanja Barseloni i Real Madridu. Zanimljivo je da će tim iz Barselone u Madrid ići vozom, onim posebnim brzim, jer je tako jednostavnije nego da se leti, a dovoljno su udobni ti vozovi.

U javnosti se posle dugo vremena pojavio Aleksa Avramović bez gipsa, a zaigrao je i Smailagić. Prognoze kada će oni biti potpuno spremni da pomognu su nezahvalne…

- Aleksa je juče skinuo gips. On je u izuzetnoj kondiciji, jer je mogao da trči. Doktori mu sada prave vežbe da jača šaku da bi mogao da počne da trenina, on tri nedelje sigurno neće početi trening. On ima ogromnu želju. Smailagić je odradio samo dva treninga, ja mislim da bi došao do neke faze da može da pomogne. Znate kakva nas nedelja čeka, tu praktično nema treninga. Mi sutra imamo pripremni trening, tu se reaguje više, video... To je jedini trening, ali pre i posle. Ne verujem da može da bude u nekom optimalnom nivou… Daj bože za mesec dana.

Novinari su pitali Obradovića o dolasku Duška Ivanovića u srpsku košarku:

- O Dušku se sve zna, da je izvanredan trener, izvanredan čovek, imam o njemu najlepše moguće mišljenje u svakom pogledu. Njegov dolazak je velika dobit za njegov klub, za ovdašnju košarku, evropsku košarku… Gde god je radio imao je izvanredne rezultate i sa moje strane mogu da mu poželim sve najbolje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike