Zvezda demolirala Cibonu, Nedović držao čas košarke!

19.11.2022

16:59

0

Crveno-beli demonstrirali silu za drugu pobedu sa novim trenerom Duškom Ivanovićem

Zvezda demolirala Cibonu, Nedović držao čas košarke!
Nemanja Nedović - Copyright ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali Cibonu u 7. kolu Admiral Bet ABA lige. Na krilima fenomenalnog Nemanje Nedovića crveno-beli su slavili sa 92:53 (21:20, 29:18, 22:8, 20:7).

Ako je suditi po prve dve utakmice, šok terapija sa promenom trenera dobro je delovala na crveno-bele. Pod komandom Duška Ivanovića je, posle Asvela u Evroligi, pala i Cibona u regionalnom takmičenju.

Videlo se od starta meča da su igrači Zvezde sa više energije izašli na parket i delovalo je da su već u prvih 10 minuta mogli da rešre sve probleme. Nisu u tome uspeli, gosti su to iskoristili i održali ega. Ali samo zakratko.

Već posle tri, četiri minuta u drugoj deonici bilo je jasno da pitanje pobednika ne treba postavljati. Trebalo je samo sačekati da se vidi koliko će ubedljiv trijumf domaćina biti. I bio je veoma ubedljiv, a da je zatrebalo mogao je da bude još ubedljiviji.

Mora se istaći fenomenalna partija Nemanje Nedovića koji je za nešto više od 17 minuta u igri postigao 24 poena uz samo jedan promašaj iz igre i jedan sa linije za slobodna bacanja. Ukupan indeks 30 jasno govori koliko je sjajan bio košarkaš Crvene zvezde.

Dvocifren učinak imali su i Petrušev (14) i Ivanović, koji je ubacio 10 poena. Velika stvar su i minuti za mladog Nikolu Topića. Iskoristio je svoju šansu, upisao se u strelce i zabeležio po jedan skok, ukradenu i izgubljenu loptu.

Sledeću utakmicu u AdmiralBet ABA ligi igraju 28. novembra protiv najvećeg rivala Partizana!

 

CRVENA ZVEZDA: Vildoza 8, Lazarević, Mitrović 8, Lazić 4, Martin 4, Dobrić 5, Ivanović 10, Nedović 24, Kuzmić 6, Petrušev 14, Topić 2, Bentil 7.

CIBONA: Radovčić, Perasović, Smajlagić, Majcunić 9, Mazalin 9, Aranitović 10, Baković 3, Kapusta 7, Ljubičić 6, Bundović 9.

ABA liga, 7. kolo

Petak:

FMP - MZT 101:97

Studentski centar - Borac 93:84

Subota:

Crvena zvezda - Cibona 92:53

Zadar - Budućnost 18.00

Igokea - Cedevita Olimpija 20.00

Nedelja:

Mornar - Mega 17.00

Partizan - Split 19.00

 

Standings provided by Sofascore

 

Blog uživo:

 

 

Kraj utakmice!

38. minut, 88:48 - Prvi poeni mladog Topića za plus 40! Samo dva poena Cibone za punih osam minuta!

36. minut, 82:48 - Tri minuta bez koša na obe strane. A onda se na parket vratio Nedović i ponovo pogodio za tri! Postigao je svoj 24. poen pa se vratio na klupu.

33. minut, 79:48 - Ovacije, najjače dosad. Dobrić je pogodio za tri poena posle sedam promašaja!

32. minut, 76:46 - Na parketu je, uz apaluze navijača, i mladi Nikola Topić.

Počela je poslednja četvrtina.

Kraj treće četvrtine, 72:46. Rutinska četvrtina crveno-belih na krilima Nemanje Nedovića.

27. minut, 70:46 - Nedović postiže i četvrtu trojku! Više od šest minuta gosti su bili na samo dva poena u trećoj četvrtini, pa vezali dva uspešna napada. Duško Ivanović odmah tražio tajm-aut nezadovoljan odbranom njegovih pulena!

24. minut, 60:40 - Briljira Nedović, evo nas na plus 20!

22. minut, 55:40 - Trojka, pa dva od tri pogođena bacanja Ivanovića i opet je plus 15.

Počela je treća četvrtina.

Kontrolišu crveno-beli dešavanja na parketu, trojkama su napravili prednost koju uspešno čuvaju. Šut nikako da krene Dobrića (0/5 za tri), ali ima punu podršku i saigrača i navijača.

 

 

Kraj druge četvrtine, 50:38 - Vildoza je trojkom zaključio poluvreme.

18. minut, 46:35 - Počeli su i gosti da pogađaju.

16. minut, 44:28 - Odličan je i Petrušev, ima već 12 poena, uz dve trojke. Za pet minuta Zvezda je postigla isto onoliko poena koliko i u celoj prvoj četvrtini.

14. minut, 35:24 - Ivanović krade loptu i namešta Petruševu za poster! Tajm-aut za Cibonu čija se igra raspala u drugom delu igre.

12. minut, 30:22 - Nova trojka Nedovića. Cibona je već ispunila bonus, igralo se samo 1.45 minuta u drugoj četvrtini. I još jednom Nedović cepa mrežicu za tri poena! Kapusta je napravio svoj treći faul, ovog puta u napadu.

11. minut, 24:22 - Poveli su gosti, a Nedović trojkom vratio prednost na stranu crveno-belih.

 

 

Završena je prva četvrtina - 21:20. Bilo je mnogo prilika za srpski tim da napravi osetniju prednost, ali se to zasad nije desilo. Igralo se tvdo i sa mnogo faulova u prvih 10 minuta.

9. minut, 19:17 - Bundović koristi dva plus jedan posle faula Petruševa, a srpski igrač vraća na poptuno isti način. Na parketu je i Kuzmić.

7. minut, 14:12 - Zvezda nije iskoristila loše napade Cibone da se rezultatski odlepi! Na parketu su Ivanović, Nedović i Lazarević. Petrušev pogađa trojku. Martin se vratio u igru umesto Mitrovića.

5. minut, 9:4 - Gosti su izašli iz bonusa, ali je Dobrić promašio oba slobodna bacanja. Zanimljivo je da su mu to bili prvi penali u AdrmialBet ABA ligi ove sezone. Aranitović pogađa oba penala, Petrušev u igri umesto Bentila. FIlip pogađa jedno od dva bacanja, Mitrović menja Martina, a Ivanović traži tajm-aut.

3. minut, 8:2 - Mazalin je pogodio pod košem, Vildoza siguran za tri. Bundović i Mazalin već imaju po dva faula.

1. minut, 5:0 - Lazić pogađa prvu trojku, Cibina pravi faul u napadu. Pogađa i Martin.

Vildoza, Bentil, Lazić, Martin i Dobrić počeli su utakmicu za Zvezdu.

Košarkaši su na terenu, sve je spremno za početak meča.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike