Piksi već zacrtao sledeći cilj! Srušićemo i tu tradiciju, verujte mi!

20.11.2021

06:08

0

Autor: 24sedam

Selektor „orlova“ uveren da će Srbiju odvesti i na drugo veliko takmičenje

Piksi već zacrtao sledeći cilj! Srušićemo i tu tradiciju, verujte mi!
dragan tojković piksi - Copyright MN Press

Fudbalska Srbija je još u euforiji posle direktnog plasmana na Mundijal u Kataru naredne godine. „Orlovi“ su herojskom pobedom u Portugalu preskočili direktnog rivala u borbi za prvo mesto u grupi, a odjeci predivne lisabonske noći još se ne stišavaju.

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi tokom gostovanja na TV „Prva“ sumirao je utiske jednogodišnjeg mandata za kormilom reprezentacije, uz mali osvrt na nove ciljeve.

- Šta je u Nemačkoj 2024. godine? Evropsko prvenstvo? Bićemo u tamo, verujte mi – rekao je Piski i dodao:

- Da mi je neko rekao da sam ja taj poslednji koji će igrati Evropsko prvenstvo 2000, ne bih mu verovao. I tu tradiciju moraćemo da srušimo. Eto, to vam je tako.

Posle velikog uspeha jedan od najboljih srpskih fudbalera svih vremena nema nameru da brzo menja posao.

- Ostaću na selektorskoj funkciji dokle god me narod bude hteo. Ovde je najlepše jer sam među prijateljima. Tu mi je rodbina, koren, prijatelji. Ne mogu da budu lepši Njujork, Pariz, Atina, jer ne nose tu emociju. Ovo ovde ne može ništa da zameni.

Razlog zbog kojih mu razmišljanja i planovi idu u tom pravcu sigurno je i velika podrška i pomoć, koju država pruža FSS.

Naravno da je podrška države bitna, pogotovo kada je u pitanju reprezentacija. Srbija kao Srbija postaje sve lepša i bolja zemlja za život. Ja vidim razliku, napredak, ko misli drugačlije je nemam ništa protiv. U poslu u kom sam sada osećam tu podršku. Predsednik zrači optimizmom - kazao je Stojković, uz osvrt na Vučićev dolazak u avion, neporedno pred poletanje za Lisabon.

- Bukvalno deset minuta pre leta je došao. Ne postoji slučaj u svetu gde vam predsednik dođe i poželi sreću. To je poruka države, idite, pobedite. Njegov dolazak u avion će ostati upamćen. Ne znam da li je neki državnik to uradio pre njega - rekao je, između ostalog, Dragan Stojković Piksi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike