Ništa ovde nije slučajno, Piksi je sve znao! Srbija u šoku posle Škota, a on tvrdi: Odveo bih reprezentaciju u Katar, 100 posto!

15.11.2021

11:34

0

Autor: 24sedam

Selektor „orlova“ svaku reč, posle 11 meseci, potvrdio delom

Ništa ovde nije slučajno, Piksi je sve znao! Srbija u šoku posle Škota, a on tvrdi: Odveo bih reprezentaciju u Katar, 100 posto!
Dragan Stojković - Copyright MN Press

Mislite da je direktan plasman Srbije na SP plod slučajnosti? Smatrate da je „orlovima“ Fortuna donela „gol generacije“ Aleksandra Mitrovića za pobedu protiv Portugala u Lisabonu (2:1) u odlučujućem meču kvalifikacija za Mundijal u Kataru? E, pa, brzo ćete shvatiti da ste na pogrešnom putu!

Dolazak Dragana Stojkovića Piksija na čelo nacionalnog tima doneo nam je neku novu Srbiju, Srbiju o kojoj smo godinama unazad maštali… Hrabru, sportski drsku i bezobraznu Srbiju, koja se ne boji da napadne… Nikad i nikog!

Kroz ceo kvalifikacioni ciklus u javnosti je provejavala sumnja u stare „orlove“ u „novom odelu“. Sjajne rezultate nije ispratila očekivana euforija na tribinama, koja je prečesto poslednjih godina vladala bez bilo kakvog pokrića.

Možda, i samo možda, u previše puta izneverenim očekivanjima može da se pronađe nekakvo opravdanje za izostanak podrške Piksjevoj Srbiji, koja je fenomenalnim uspehom na „La Lužu“ do vrha napunila kasu FSS i izborila se za mesto u odabranom društvu svetskih selekcija koje su izborile vizu za Katar.

A ne tako davno, bili smo slomljeni zbog još jednog kraha reprezentativnog fudbala. Plasman na EURO je i posle dve decenije ostao samo san za „orlove“, koji su na stadionu „Rajko Mitić“, u baražu, poraženi od Škotske na penale. I dok se nacija još oporavljala od šoka, tada kandidat za selektora Dragan Stojković Piksi je došao na „K1“ televiziju i potpuno samouvereno rekao:

- Ja znam da bih odveo reprezentaciju u Katar, 100 posto! Verujem u to što radim i to što radim znam da je dobro. Znam da bih od tih igrača dobio maksimum maksimuma – izjavio je tada Piksi.

Sutra će biti tačno 11 meseci od tog gostovanja. A još manje je prošlo od kako je jedan od najboljih srpskih fudbalera svih vremena dao potpuno novi DNK aktuelnoj selekciji „orlova“.

- Ja vidim taj kvalitet koji je na terenu. Možda ga neko drugi ne vidi, ne znam u čemu je problem, ali ne mogu neki igrači da ti u glavnoj utakmici, koja je biti ili ne biti, budu najgori. To je ne moguće. Taj problem mora u poluvremenu da se reši, a to smo imali u poslednjoj utakmici (protiv Škota prim. aut) – kazao je Piksi tada i poentirao:

- Kroz šalu sam rekao, mi smo medicinski fenomeni, koje treba staviti pod neki skener i videti šta je u našim glavama, da u jednoj utakmici ne napravimo uspeh, obradujemo narod i odemo na to EP.

Posle ovih kvalifikacija Srbija ne bi trebalo da sumnja da će Piksi „orlove“ odvesti i na smotru najboljih kontinentalnih selekcija, prvu posle 2000. godine, na kojem je učestvovala pod imenom Jugoslavije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike