Piksi "puca" od optimizma! Srbija je pokazala novo lice, timski duh... Tek ćete da vidite

17.11.2021

20:12

0

Autor: 24sedam

Euforija povodom velikog uspeha i dalje traje

Piksi "puca" od optimizma! Srbija je pokazala novo lice, timski duh... Tek ćete da vidite
Copyright MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije je pre tri dana obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru, a euforija još postoji. Naravno, uz igrače, najveća zasluga pripada selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju.

Podsetimo, gol odluke je postigao Aleksandar Mitrović, u poslednjim minutima, za konačnih 2:1 i prvo mesto u grupi. Samim tim i direktan plasman.

- Napravljen je veliki rezultat, pobedili smo veliki Portugal u Lisabonu u presudnoj utakmici. Od početka našeg druženja marta ove godine, verovao sam da Srbija ima potencijal da može da odigra za ono mesto koje će je odvesti na Mundijal. Bio sam siguran da ćemo uspeti i to samopouzdanje sam preneo na igrače - kazao je Stojković u dnevniku RTS-a.

Postavljeno je pitanje i kako je zaustavljen Kristijano Ronaldo, odnosno šta je govorio igračima...

- U svakoj pripremi sam tražio određenu dozu koncentracije i strategije. Opredeljenost da igramo ofanzivan fudbal donela nam je to što ja želim, da Srbija igra lepo, lepršavo. Kao što smo još u martu rekli, meč u Lisabonu bio je finale. Nas ne interesuje ime protivnika, već samo ono što mi možemo da uradimo. To je bio moj moto u ovim kvalifikacijama.

MN Press
 

Junak pobede meč je počeo sa klupe. I kako je to prihvatio napadač Fulama i najbolji igrač Čempionšipa za prethodni mesec.

- Kako bi mogao da prihvati? Srbija je pokazala novo lice, timski duh... Sve ideje koje smo tražili, bili su dovoljno koncentrisani da sprovedu u delo. I ako se desi poraz, Srbija mora da bude ispraćena aplauzom.

Poslednja četiri minuta sam bio u svlačionici, na moju sreću stadion nije podrhtavao, što je značilo da sve ide u dobrom pravcu. To su neke stresne stvari koje se dešavaju, ali ova odluka da odem u svlačionicu... želeo sam da pronađem neki svoj mir, nisam želeo da mi se nekom greškom pokvare snovi.

Kada je voditelj konstatovao da je sadašnja Srbija, neka drugačija...

- Tek ćete gledati - nastavio je Piksi u optimističnom tonu.

- Sve je išlo dobrim tokom, ali moram da pohvalim igrače koji su to prihvatili i to je dalo rezultate. Ovaj rezultat je poklon narodu. Uostalom igrati za svoju otadžbinu je nešto što svaki igrač može da poželi. A kada se to ostvari, onda mora da da sve od sebe, da se žrtvuje za tim, a gledaoci to prepoznaju i umeju da pozdrave. Osetili smo veliku podršku, ljudi su prepoznali da je odnos prema dresu onakav kakav treba da bude.

Kad je predsednik Aleksandar Vučić došao u avion nekih deset minuta pred poletanje i rekao čuvenu rečenicu "idite i pobedite", to je dovoljna poruka da ova zemlja diše i misli kao jedan i da igrači treba da preuzmu tu odgovornost, da su svesni toga i da niko ne može da im kaže da se nisu borili, bez obzira da li pobedili, izgubili ili igrali nerešeno.

Ovo je sada reprezentacija koja je pokazala novo lice i kakav želim da moj tim igra. Fudbal koji je prelep, koji zrači lepotom. Zašto su drugi bolji od nas? Ja to ne prihvatam - dodao je Stojković.

Naredni Mundijal biće organizovan krajem naredne godine, u novembru i decembru. Kako će teći pripreme, s obzirom da je termin drugačiji.

- Dovoljno je to vremena, mnogi će pametovati oko toga, ali verujem da će prvenstvo biti spektakularno, stadioni su fantastični i ponosni smo što će biti deo toga. Čak ne treba mnogo ni da se pripremamo, igrači će doći direktno iz klupskih prvenstava - zaključio je selektor "Orlova".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike