Piksijeva majka Desanka otkrila šta je rekla sinu pre utakmice, ali i zašto je tužna: Moj Dragan će da pobedi u Kataru

18.11.2021

14:32

0

Majka selektora Srbije, Dragana Stojkovića Piksija, Desanka otkrila je na šta je upozorila sina, ali i zašto je ipak tužna

Piksijeva majka Desanka otkrila šta je rekla sinu pre utakmice, ali i zašto je tužna: Moj Dragan će da pobedi u Kataru
piksi mama - Copyright Printscreen/YouTube

Od trenutka kada se fudbalska reprezentacija Srbije plasirala na Svetsko prvenstvo, predvođena selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem, njegov rodni kraj, Niš i mesto Pasi Poljana, u centru su interesovanja kako medija, tako i navijača.

Razlog je njegova mama Desanka Stojković, koja na početku razgovara za Kurir televiziju otkrila da nije gledala kvalifikacionu utakmicu za odlazak na Svetsko prvenstvo.

- Nisam mogla, niti sam smela. Samo sam mu rekla: "Sinko, koliko znam, taj klub je najjači, pogotovo jer igra Ronaldo i drugi igrači. Rekao mi je samo da se ništa ne sekiram, da ću videti, da pobeda mora da bude - ispričala je Desanka.

I baš kako je obećao - ispunio je.

- Kad se utakmica protiv Portugala završila, odmah me je zvao i pitao šta radim i kako sam. Samo sam mu rekla da gledam kanale, da se Beograd zapalio i da gori. Baklje, zastave, narod, opšti haos. Rekao mi je samo da sve zna! - prepričala je njihov prvi telefonski razgovor nakon trijumfa nad reprezentacijom Portugala.

Majka je otkrila da je Piksi uprkos uspešnoj karijeri, kojom malo ko može da se pohvali, ostao prizeman i skroman.

Printscreen/YouTube
 

- Niti se ponosi što je to sad. Isti je kad je bio mali, kao dečko i momak. Za njega to ništa nije novo, on je takav i gotovo. Ponosna sam na njega, ali sam i tužna zato što mi je daleko. Tuga mi je za decu, unuke. Kad ga čujem ceo dan razmišljam o njemu, stavljam njegovu sliku, kao da je pored mene, ali nije to to. Daljina! - navodi majka jednog od najboljih fudbalera sa ovih prostora.

Srećna je, ipak, kako kaže, to što će Dragan neko vreme biti u Beogradu.

Printscreen/YouTube
 

- Znala sam ja da je on uporan i da će postići mnogo. Nismo znali kad je počeo da trenira u Radničkom. Samo sam videla kad uzima bicikl i ide negde popodne. Hteo je samo da igra fudbal, na šta mu je otac rekao da prvo mora da završi školu. I završio je ekonomsku školu - ponosna je Desanka.

Ona od sina očekuje i uspeh u Kataru na prvenstvu.

- Ko? Pa on će da pobedi bilo kako, evo videćete, imam osećaj! - poručila je na kraju razgovora Piksijeva majka.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike