Top 5 TV prenosa ovog vikenda: Sve oči uprte u 173. "večiti derbi", u Engleskoj "ključa", a gledaćemo i El Klasiko i Superklasiko!

19.04.2024

10:23

0

Autor: D. N.

Naša preporuka je i duel plej-ofa AdmiralBet ABA lige, Igokea - Partizan

Top 5 TV prenosa ovog vikenda: Sve oči uprte u 173. "večiti derbi", u Engleskoj "ključa", a gledaćemo i El Klasiko i Superklasiko!
Copyright MN Press

Šampionske trke ulaze u završnu fazu, kako u fudbalu, tako i u košarci. U nekim ligama se ishod manje-više zna, a u nekima nas očekuje veoma neizvesna završnica. Tako da će i ovaj vikend pred nama biti vrlo zanimljiv.

Našu preporuku za televizijske prenose počećemo sa 173. "večitim derbijem". Već u prvom kolu plej-ofa Superlige (31. ukupno ove sezone) Crvena zvezda će dočekati Partizan koji za braniocem titule i najvećim rivalom zaostaje (za naše prilike velikih) sedam bodova. Eventualnom pobedom na stadionu "Rajko Mitić", ekipa Vladana Milojevića bi napravila veliki i odlučujući korak ka odbrani trona.

Ali sačekajmo ishod meča koji će početi u subotu u 18 časova (TV Arena sport - Premium 1), uz napomenu da će studijski program početi sat vremena ranije.

Podsetimo, prethodni duel crveno i crno-belih završen je nerešeno - 2:2, a za sredu je zakazano i polufinale Kupa Srbije.

U Premijer ligi Engleske napeto, uostalom kao i svake sezone. Na tabeli je prvi branilac trofeja, Mančester siti sa dva boda više od Arsenala i Liverpula. Tako da je naša preporuka da ispratite mečeve "tobdžija" i "redsa", u subotu, odnosno nedelju. Inače, i jedni i drugi su eliminisani iz UEFA takmičenja.

Londonski tim će u subotu (20.30, Premium 1) gostovati Vulvsima, a ekipa sa "Enfilda" igrati sa Fulamom, za koji igra naš reprezentativac Saša Lukić. Duel na "Krejven kotidžu" počeće u nedelju u 17.30, uz prenos na Premiumu 2.

U nedelju, ali od 18 časova, svoj drugi meč u ovosezonskom plej-ofu AdmiralBet ABA lige odigraće i košarkaški Partizana koji brane titulu. Ekipa Željka Obradovića će gostovati Igokei u nastavku serije koju su otvorili pobedom u Beogradu.

I za kraj naše preporuke, jedna od najvećih utakmica svetskog fudbala. U novom "El Klasiku", Real koji je nadomak nove titule u Primeri dočekaće Barselonu. U duel 32. kola španskog šampionata ekipa Karla Anćelotija ulazi sa osam bodova više od najvećeg rivala.

Inače, oba tima su ovih dana igrali i revanše četvrtfinala Lige šampiona. I dok se Barselona porazom od Pari Sen Žermena oprostila, Real ide dalje, pa će u polufinalu odmeriti snage sa Bajernom koji je eliminisao Arsenal.

Tako da u Barsi nije baš sve idealno.

Iako smo "premašili" normu od pet predloga, moramo da napomenemo i da će u nedelju (20.30, Premium 3) Boka Juniors ugostiti River Plejt u okviru Liga kupa Argentine. Ovo izdanje "Superklasika" biće odigrano u okviru četvrtfinala ovog takmičenja.

Ko bude uspešniji, ide na boljeg iz okršaja Estudijantesa i Barakasa.

Top 5 TV prenosa ovog vikenda:

Subota (18.00) Crvena zvezda - Partizan (TV Arena sport - Premium 1)

Subota (20.30) Vulvs - Arsenal (TV Arena sport - Premium 1)

Nedelja (17.30) Fulam - Liverpul (TV Arena sport - Premium 2)

Nedelja (18.00) Igokea - Partizan (TV Arena sport - Premium 1)

Nedelja (21.00) Real Madrid - Barselona (TV Arena sport - Premium 1)

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike