Silni Partizan! Rutinska pobeda crno-belih protiv Igokee!

17.04.2024

20:13

0

Autor: G. F.

Tim Željka Obradovića slavio u prvom meču plej - of serije regionalnog takmičenja

Silni Partizan! Rutinska pobeda crno-belih protiv Igokee!
Copyright MN Press

Košarkaši Partizana pobedili su Igokeu na startu plej-of serije u AdmiralBet ABA ligi. Crno-beli su bili bolji od gostiju sa 94:85 (27:23, 27:22, 17:16, 23:24).

Čini se da su izabranici Željka Obradović bez veće muke stigli do trijumfa, slobodno se može reći rutinski i napravili veliki korak ka plasmanu u polufinale AdmiralBet ABA lige, što sigurno očekuju Grobari.

Što se tiče same utakmice, gosti su jači otpor pružili samo tokom prve deonice utakmice, očekivalo se da će crno-beli teže stići do pobede.

Igokea je bila u rezultatskoj klackalici tokom čitavog poluvremena, čak su u nekoliko navrata imali minimalnu prednost, ali to je sve što su pružili u ovom meču.

Čini se da su prvi minutu drugog poluvremena bili odlučujući, tu su košarkaši Partizana napravili osetniju razliku, imali su dvocifrenu prednost, i već tada se znalo da će izabranici Željka Obradović doći do važne pobede.

Crno-beli su rutinski priveli utakmicu kraju i na kraju zasluženo slavili protiv dobre ekipe kao što je Igokea.

Najefikasniji u trijumfu crno-belih bili su Panter sa 18 i Ledej sa 16, dok je goste predvodio odlični Nakić sa 21 i Karlmajkl sa 17 koševa.

Naredni meč ove dve ekipe igra se u Laktašima u nedelju (22. aprila).

BLOG UŽIVO:

 

40. minut - Kraj, Partizan pobedio 94:85.

38.minut - Čini se da igrači oba ekipe jedva čekaju da se završi ova utakmica. Ovde je sve poznato. Partizan će pobedi u prvom meču plej-of serije.

36. minut - Ušao se u jedan mirniji deo utakmice, ovde je sve rešeno. Crno-beli će stići do izuzetno važne pobede (88:75).

34. minut - Sve veća razlika Partizana, i nema dileme da su crno-beli na korak od pobede pred svojim navijačima. Ubedljivo vode i pravo čudo može da se dogodi da gosti ozbiljnije ugroze crno-bele (84:67).

32. minut - Partizan održava dvocifrenu prednost, čini se da u ovim trenucima kontroliše igru i sve je bliži trijumfu na startu plej-of AdmiralBet ABA lige.

Poslednja četvrtina:

30: minut - Partizan ovaj deo utakmice završava sa dvocifrenom prednošću, i sa velikim samopuzdanjem ulazi u poslednju četvrtinu (71:61).

28. minut - Partizan sve dominantniji (67:54), i čini se da je bliži trijumfu na startu plej-of serije u regionalnom takmičenju.

26. minut - Crno-beli ponovo imaju dvocifrenu prednost, najveća do sada (64:52). Očigledno da je Partizan ponovo zaigrao agresivno, i to se odmah vidi na semaforu. 

24. minut - Ponovo nervoza u redovima crno-belih, ali sa druge strane to ne koriste gosti, i domaćin se ponovo polako odlepljuje (59:52).

22. minut - Igoeka bolja krenula u nastavku, Obradović odmah traži tajm-aut. Gosti prave seriju 7:0, i tako se totalno vratili u igru. Crno-beli totalno stali na početku drugog poluvremena.

Počinje drugo poluvreme:

20. minut - Partizan vodi posle prvog poluvremena, definitivno bolja igra crno-belih u drugoj deonici (54:45).

18. minut - Najveća prednost Partizana (47:38), definitivno bolja igra crno-belih, bolji protok lopte u napadau, i to se odmah vidi na rezultatu. 

16. minut - Povećava se razlika crno-belih, trenutno je plus šest (42:36). Bolja igra crno-belih u prethodnom periodu.

14. minut - Košarkaši Partizana čini se da polako ulaze u svoj ritam, ponovo su poveli, počeli da igraju agresivnije u odbrani i rezultat je odmah došao. Pogodili su dve trojke zaredom (38:33). Crno-beli prave seriju 8:0.

12. minut - Igokea povela trojkom Nakićem, Željko Obradović odmah traži tajm-aut. Čini se da je Partizan nervozno ušao u ovaj duel (27:28). Gosti napravili seriju 8:0.

Počinje druga četvrtina:

 

 

10. minut - Partizan posle deset minuta vodi 27:23, ali veći deo prve četvrtine je rezultatski egal. Najefikasnni u redovima crno-beli su Ledej i Naneli sa šest poena.

7. minut - Crno-beli se muče, ali su u minimalnom vođstvu, mada ni Igoeka nije u Arenu došla sa belom zastavom.

4. minut - Igokea se vratila u igru, ušli u rezultatski egal, i čeka nas velika borba tokom meča. Publika motiviše crno-bele. 

2. minut - Bolje je krenuo Partizan, sa većom energijom i definitivno žele da pobedom startuju u plej-ofa. 

Kreće meč:

 

 

Petorka Partizana: Avramović, Naneli, Ledej, Kaminski, Ponjitka.

 

 

- Ako je suditi po semaforu u dvorani, Obradović ne računa danas na Pi Džeja Doužera (najavljeno) i Ognjena Jaramaza.

Crno-beli će u plej-ofu AdmiralBet ABA lige igrati u specijalno dizajniranoj opremi.

- Sudijska trojka za duel u Areni je Saša Pukl, Igor Dragojević i Denis Hadžić.

- Trener šampiona AdmiralBet ABA lige Željko Obradović traži maksimalnu motivaciju od svoje ekipe u kojoj neće biti Pi Džej Doužera:

- Imali smo par dana da pripremimo seriju protiv Igokee. Nama je u ovom trenutku najvažnije da razmišljamo samo o njima. Znamo kako izgleda plej-of, da je motivacija timova i igrača na drugom nivou. Moramo da podignemo maksimalno našu motivaciju protiv tima koji nas je iznenadio u prvom delu prvenstva i pobedio nas u Beogradu. Nadam se da ćemo spremni početi seriju.

- Šef struke Igokee Vladimir Jovanović naglasio je da njegovu ekipu čekao duel sa učesnikom Evrolige.

- Oni su favoriti, ne samo protiv nas. Znamo za njihov kvalitet rostera i stručnog štaba. Iako imam kadrovskih problema i ne znamo s kakvim sastavom ćemo izaći na teren, pokušaćemo da odigramo najbolju košarku koju možemo u ovom trenutku i ako to uspemo bićemo zadovoljni.

- Cilj Partizana je jasan, a to je odbrana titule prvaka u regionu. Do tog uspeha crno-bele čeka težak posao koji počinje duelom sa rivalom koji je ove sezone već slavio u Beogradu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike