Rezime 172. večitog derbija! Ovaj meč Zvezde i Partizana bio neuporedivo bolji od ranijih, ali je jasno kao dan da tenzije tek predstoje!

10.03.2024

08:08

0

Izjave iz oba tabora su "garant" da do kraja sezone neće biti idile! "Sada sam rekao to, sledeći put ću biti mnogo žešći", jedna je od njih

Rezime 172. večitog derbija! Ovaj meč Zvezde i Partizana bio neuporedivo bolji od ranijih, ali je jasno kao dan da tenzije tek predstoje!
Copyright MN Press

Završen je i 172. "večiti derbi", ali bez pobednika. Prvo je Partizan rezultatski jurio Crvenu zvezdu, pa je stigao i prestigao. Ali je na kraju bilo 2:2.

Osim četiri gola viđen je i jedan koji je poništen, a bilo je i izglednih prilika. Ekipa Vladana Milojevića je dva puta pogodila okvir gola, a golman crno-belih, Aleksandar Jovanović nekoliko puta odlično intervenisao.

I kada se podvuče crta, osvojenim bodom može da bude zadovoljniji tim Igora Duljaja, jer treba napomenuti da je od 75. minuta bio bez Severine koji je dobio drugi žuti karton. Uz to zadržao je bod prednosti, dok crveno-beli mogu više da žale, zbog neiskorišćenih prilika. Mogu i da žale što su i u prethodnom (decembarskom) važili za favorite, ali to nisu materijalizovali na terenu.

Ali jedno je jasno, da svi koji su gledali derbi, mogu da kažu da su zadovoljni. Da je ovo sigurno najkvalitetniji i najneizvesniji derbi u nekoliko izdanja unazad, jednostavno je činjenica.

Kada je golman najbolji pojedinac u timu, to za njih nije dobro, ali je za Partizan itekako bilo dobro što je on bio dobar. Nekoliko puta je bio jedan na jedan sa protivnikom i uglavnom izašao kao pobednik.

Posle meča koji je uživo pratilo nešto više od 48.000 gledalaca, crveno-beli su se na zvaničnom sajtu pohvalili statistikom, 72 prema 28 odsto poseda lopte, šuteva 29 prema četiri, u okvir gola, 12 prema tri, korneri 13 prema šest, šanse deset prema dve...

I dok se poredak na tabeli nije promenio, jesu neke druge stvari.

Na primer, sudija Pavle Ilić nije bio jedina tema posle utakmice. Jedina odluka o kojoj se "glasno" priča je da li je trebalo da Severini pokaže i drugi žuti karton. Uz to nije bilo spornih situacija u kaznenom prostoru, odnosno razloga da se polemiše "bio je penal, nije bio penal", što je po pravilu povod za "rat saopštenjima". Zvezdi je poništen gol, ali potpuno opravdano zbog ofsajda.

Čak ni pre meča, kada je određen za glavnog sudiju, nije se polemisalo o izboru.

MN Press
 

Ali ima i onih stvari koje su ostale iste. To su tenzije. Do početka plej-ofa ima još da se igra, ali kako je šampionska trka opet spala na "dva slova", jasno je da će "varničenja" itekako biti. I to smo mogli da vidimo na osnovu izjava koje smo sinoć čuli.

Prvo je Uroš Spajić "udario" na crno-bele, rekavši da su "došli da se valjaju 30 minuta". Onda je Milojević spomenuo i "hibridni rat".

- Od početka se pravi negativna atmosfera. Već viđena, ista priča od pre nekoliko godina, da je titula nameštena, da je jedan klub potlačen, da mu država ne pomaže, pljuvanje po predsedniku, pravljenje pokreta samo da se napravi da je neko ugrožen, a neko povlašćen - kazao je strateg crveno-belih posle meča, uz dodatnu najavu.

- Sada sam rekao to, sledeći put ću biti mnogo žešći.

MN Press
 

A posle svega toga, "dosolio" je Nemanja Nikolić objavom na društvenim mrežama. Napadač Partizana je postavio gif koji pokazuje srednji prst. I jasno je da se odnosio na crveno-bele.

I kada se zna da nas očekuje još jedan derbi u okviru plej-ofa, nema sumnje da će svaka od narednih utakmica biti pomno praćena.

Raspored do 30. kola

25. kolo - Partizan - Napredak, Radnički Niš - Crvena zvezda

26. kolo - Mladost Lučani - Partizan, Crvena zvezda - Radnički 1923

27. kolo - Partizan - Spartak, Javor - Crvena zvezda

28. kolo - Voždovac - Partizan, Crvena zvezda - IMT

29. kolo - Partizan - Novi Pazar, Radnik - Crvena zvezda

30. kolo - Čukarički - Partizan, Crvena zvezda - Železničar

Tako da Partizan može i dalje da ima tu psihološku prednost, jer je u dva duela sa najvećim rivalom osvojio četiri boda.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike