Zvezda se već oprostila od Evrope, sa prvakom samo za prestiž! Sve što treba da znate o utakmici sa Sitijem! (FOTO)

13.12.2023

06:51

0

Autor: D. N.

Crveno-beli žele još koji bod, "građani" da ostanu sa maksimalnim učinkom, a poznate su i očekivane postave

Zvezda se već oprostila od Evrope, sa prvakom samo za prestiž! Sve što treba da znate o utakmici sa Sitijem! (FOTO)
Copyright MN Press/FK Crvena zvezda/24sedam

Fudbaleri Crvene zvezde nisu iskoristili šansu posle direktnog plasmana u grupnu fazu Lige šampiona, pa uoči poslednjeg meča već znaju da će evropsko proleće proći bez njih. Tako da je duel sa Mančester sitijem stvar formalnosti, ali i prestiža. Zvezda eventualno (mada će biti pakleno teško) da osvoji još koji bod, a Siti da bude sa maksimalnim učinkom.

Ekipa Baraka Bahara je već osetila moć branioca titule na "Etihadu" (3:1), a za večeras (18.45) je zakazan novi okršaj prvaka Srbije i Engleske.

I u narednim rwdovima ćemo vas u najkraćim crtama upoznati sa najvažnijim detaljima vezanim za utalmicu. Kao što je rečeno, Siti ima maksimalan učinak, a plasman dalje je obezbedio i Lajpcig. Jang bojs koji će na proleće igrati u Ligi Evrope je treći, dok je Zvezda poslednja samo sa bodom.

Sudije će biti iz Azerbejdžana. Glavni je Alijar Agajev, a pomagaće mu Zejnal Zejnalov i Akif Amirali. Za četvrtog arbitra je određen Elčin Masijev, dok će u VAR sobi biti Turci Alper Ujusoj i Abdulkadir Bitigen.

U ovaj duel, Zvezda ulazi posle pobede nad ekipom Mladosti, dok je Siti slavio protiv Lutona. Ali oba tima su do trijumfa došli uz dosta muke. U evropski duel, crveno-beli ulaze kao prvoplasirani na tabeli Superlige jer su iskoristili poraz Partizana, a "građani" kao četvrti u Premijer ligi, sa četiri boda manje od vodećeg Liverpula.

Ovo je inače drugi međusobni okršaj dva tima.

Izjave trenera, Bahara i Gvardiole

Uoči meča na koji su navijači pozvali da se dođe sa šalom, treneri su održali konferencije za novinare.

- Uzbuđeni smo jer igramo protiv najboljeg tima na svetu. Svi iz Mančester Sitija su odlični igrači. Očekuje nas velika utakmica. Želimo da iskoristimo trenutak toga što smo prvi na tabeli u Superligi, da odigramo dobru utakmicu i osvojimo bodove.

FK Crvena zvezda
 

Do sada smo igrali dobro, i u poslednjem meču u Bernu smo bili na nivou, ali smo mnogo promašivali. Vreme je da odigramo dobro i osvojimo bodove. Želimo da na taj način završimo grupnu fazu - kazao je Bahar između ostalog.

I kao što je Izraelac pohvalio rivala, ni Španac nije ostao "dužan". Mada je on pre svega naglasio istoriju tima iz Ljutice Bogdana.

MN Press
 

- Prošli smo iz grupe kao prvi. Drago mi je što smo ovde, protiv kluba koji je bio prvak Evrope. Imali su igrače kakav je Siniša Mihajlović. Zvezda je institucija i ovde je uvek pritisak. Ovde smo da branimo prestiž i da završimo ono što smo započeli

Nismo uspeli da pobedimo četiri meča u nizu, ali smo za Zvezdu spremni i pokušaćemo da budemo prvi tim iz Engleske sa šest pobeda u grupnoj fazi. Zvezda je institucija, ovde je uvek pritisak. Radujem se što će sutra igrati neki igrači koji su imali manju minutažu - objasnio je Gvardiola koji sigurno ne može da računa na Erlinga Halanda i Kevina de Brujnea.

Ovo su mogući sastavi

Bahar nema mnogo kadrovskih problema. Tačnije brojem ne, pošto je reč o samo jednom fudbaleru, ali je to povređeni Mirko Ivanić. Ali koga nema, bez njega se može i mora. Ali na raspolaganju je ponovo Aleksandar Dragović (kao i protiv Lučana), kao i Milan Rodić koji je juče trenirao. Ostaje da se vidi da li će i dobiti šansu.

Očekuje se da Bahar izvede sledeću startnu postavu: Glazer, Điga, Dragović, Spajić, Nedeljković, Mijailović, Kanga, Hvang, Olajinka, Bukari i Mijatović.

FK Crvena zvezda
 

Mada postoji i šansa da od početka u napadu bude Ndijae, umesto Mijatovića čiji je gol prelomio meč sa Lučancima.

Gvardiola ima više problema od Bahara, pošto ne može da računa na golmana Edersona, Kevina de Brujnea, Erlinga Halanda i Žeremija Dokua.

Tako da bi statna postava trebalo da izgleda ovako: Ortega, Akanđi, Stons, Ake, Gomez, Luis, Filips, Nunjes, Bob, Alvarez i Griliš.

Podsetimo, svaka pobeda u Ligi šampiona donosi dodatnih 2,8 miliona, a remi 900.000 evra. Naravno, tu su i bodovi.

Kada je reč o TV prenosu, obezbeđen je na Premiumu 1 TV Arena sport, kao i na RTS 1. Naravno, meč možete da pratite i u tekstualnom prenosu na našem portalu.

Standings provided by Sofascore

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike