Spajić, kroz šalu, poručio Baharu da očekuje mesto startera protiv Sitija: Konačno vidim svetlo na kraju tunela!

12.12.2023

17:44

0

Autor: A. Š.

Iskusni defanzivac se raduje što konačno na terenu može da pomogne saigračima

Spajić, kroz šalu, poručio Baharu da očekuje mesto startera protiv Sitija: Konačno vidim svetlo na kraju tunela!
Uroš Spajić - Copyright FK Crvena zvezda

Ušla je Zvezda sa velikim ambicijama u istorijsko učešće u Ligi šampiona, koje završava u sredu na najatraktivniji mogući način – duelom sa prvakom Evrope.

Ipak, Mančester siti na stadion „Rajko Mitić“ stiže bez ikakvog takmičarskog značaja. Nemaju ga ni fudbaleri Crvene zvezde, s obzirom da će sutra spustiti zavesu na svoju ovozeonsku evropsku odiseju.

- Znamo sa kakvom ekipom ćemo se sastati sutra. Nažalost meč neće imati rezultatski značaj, ali će to biti veliko iskustvo za nas fudbalere Crvene zvezde. Šef stručnog štaba Barak Bahar je istakao da ćemo igrati sa najboljom ekipom na svetu u ovom trenutku. Za nas na terenu je to satisfakcija – kazao je na konferenciji za medije fudbaler srpskog prvaka Uroš Spajić, pa dodao:

- Potrudićemo se da kroz duele podignemo samopouzdanje, odmerimo snagu sa Mančester sitijem, iako smo već igrali protiv njih u Engleskoj. Pred našim navijačima i punim tribinama očekujemo spektakl. Očekujemo dobru utakmicu na kojoj ćemo dati maksimum.

Iskusni defanzivac u poslednje vreme dobija nešto više prostora na terenu, što ga dodatno raduje s obzirom na izlazak iz teške povrede.

- Poseban motiv imam na svakoj utakmici kada igram za Crvenu zvezdu, to je drugačiji osećaj u odnosu na prethodne klubove u kojim sam igrao. Odrastao sam u Zvezdi i osećam navijače. Liga šampiona je poseban doživljaj za svakog igrača. Rečeno kroz metaforu “do sada sam bio u tunelu, ali nisam video svetlo”, s obzirom na to da sam imao problema sa povredom – kazao je Spajić, priznavši da nije bio na prepoznatljivom nivou.

- Ne krivim nikoga zbog toga. Međutim, vredno sam radio i sada se osećam odlično. Nisam spreman 100 posto, ali na visokom nivou jesam. Ugledao sam svetlo na kraju tunela. Drago mi je što sam ponovo na terenu u takvoj ulozi da mogu da pomognem saigračima, a ne kao posmatrač. Trudiću se da se to nastavi u budućnosti.

Interesovalo je predstavnike medija da li će Spajić sutra početi utakmicu protiv Mančester sitija.

- Dobro smo upoznati sa kvalitetima igrača Mančester sitija. Naravno odluka je na šefu stručnog štaba Baraku Baharu, a svi igrači se nadaju da će igrati. Do sada je tradicija bila da fudbaler koji je na konferenciji pred meč bude uvršten u startnu postavu, ali odluka je na šefu - šaljivo je zaključio Spajić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike