Drinčićev projektil prošao kroz ruke Rajkoviću i prvi korona duel! Na današnji dan Partizan i Zvezda odigrali 2 večita derbija (FOTO-VIDEO)

18.10.2023

08:28

0

Autor: D. N.

Podsećamo vas na 147. i 163. okršaj dva najtrofejnija srpska kluba

Drinčićev projektil prošao kroz ruke Rajkoviću i prvi korona duel! Na današnji dan Partizan i Zvezda odigrali 2 večita derbija (FOTO-VIDEO)
Copyright MN Press

Tačno na današnji dan odigrana su dva večita derbija u fudbalu, pre devet i pre tri godine. Prvi je bio 147. po redu, a drugi 163. U oba slučaja igralo se na stadionu Partizana. U prvom su slavili crno-beli rezultatom 1:0, dok je u drugom okršaju sa Crvenom zvezdom bilo 1:1.

Krenimo redom.

Onaj raniji je odigran 2014. godine, a rešio ga je Nikola Drinčić u 77. minutu, kada je sa ivice kaznenom prostora poslao "projektil" koji je prošao "kroz ruke" Predraga Rajkovića, za veliko slavlje crno-belih.

Odmah i pogledajte pogodak koji je odlučio meč na stadionu u Humskoj.

U prvom poluvremenu Luka Jović je promašivao, a onda se na drugoj strani "revanširao" Petar Škuletić. Ipak, radost crno-belima je doneo Drinčić. Uoči "slobodnjaka", Danko Lazović je tražio penal, ali Milorad Mažić nije smatrao da je to za najstrožu kaznu. Međutim, Drinčić je pogodio kao da je penal.

Ispostavilo se da je Marko Nikolić bio uspešniji od Nenada Lalatovića, a na kraju sezone Partizan je i osvojio titulu. Imao je sedam bodova više, a taj derbi je bio i svojevrstan uvod u kasnije slavlje.

Partizan - Crvena zvezda 1:0

(Drinčić 77)

Sudija: Milorad Mažić

Partizan: Lukač, Vulićević, Volkov, Stanković, Ćirković, B. Ilić, Drinčić, S. Ilić (od 70. Pantić), Grbić (od 56. Živković), Lazović, Škuletić.

Crvena zvezda: Rajković, Mijailović, Lazić, Pavićević, Pečnik, Kovačević, Bosančić (od 80. Avramovski), Ristić (od 80. Katai), Gavrić, Lazović, Jović (od 64. Rakić).

 

Tačno posle šest godina, odigran je i 163. derbi, ali u specifičnim uslovima. Pošto je proglašena pandemija korona virusa, igralo se pred praznim tribinama u Humskoj, a glavni sudija je bio Novak Simović.

Poveli su crno-beli već u 5. minutu, kada je Filip Stevanović iskoristio kiks tadašnjeg debitanta, Strahinje Erakovića. Posle toga, ekipa Dejana Stankovića je preuzela inicijativu, ali i promašivali iz izglednih prilika. A onda, u 75. minutu, sudija Simović je duel Miloša Jojića i Sekua Sanoga ocenio kao onaj dovoljan za najstrožu kaznu.

Aleksandar Katai je bio siguran, pošto je Vladimir Stojković otišao na suprotnu stranu. Posle gola, usledila je burna reakcija na klupi Partizana, a šef stručnog štaba Aleksandar Stanojević bio je besan pa se okomio i na sudiju Simovića. Glavni arbitar je situaciju smirivao žutim kartonima.

MN Press
 

Na kraju je i isključio Sanoga.

MN Press
 

Posle ovog meča, Zvezda je imala osam bodova više i na kraju osvojila i titulu.

Ali ovaj derbi je imao i buran nastavak. Povod je bio detalj iz 15. minuta. Tada je u duelu Sanogo povredio oko Sejdubu Sumi koji je posle toga morao van igre.

- Prošlo proleće kada smo igrali na njihovom stadionu Suma je dobio žuti karton i posekotinu od 20 centimetara na potkolenici, a pauza je trajala skoro dva meseca dok se nije potpuno oporavio. Na istom derbiju su Sadiku polomljena rebra. Onda u nedelju odmah se se moglo primetiti da igrač Zvezde ide na to da opet onesposobi Sumu i kada je uspeo utakmica je dobila drugačiji tok. Po svemu kako se derbi razvijao i kako je bila postavljena taktika, mislio sam da će lagano otići u 3:0 za nas - kazao je za 24sedam tadašnji sportski direktor Partizana Ivica Iliev.

Partizan - Crvena zvezda 1:1

(Stevanović 5 - Katai 75p)

Partizan: Stojković, Miljković, S. Marković (od 88. Vitas), Banjak, Urošević- Zdjelar, Natho (od 62. Smiljanić), F.Stevanović (od 62. Lutovac), Suma (od 16. L. Marković), Jojić (od 88. Obradović), Asano.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić (od 69. Gajić), Degenek, Eraković, Rodić, Sanogo, Gavrić (od 46. Spiridonović), Nikolić, Ben (od 69. Pavkov), Katai (od 90. Petrović), Falčineli (od 84. Vukanović).

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike