Bjeković dao nadu, a onda je Stojkovski iskoristio kiks Pandurovića! Na Đurđevdan pre 28 godina, odigran je 100. večiti derbi! (FOTO, VIDEO)

06.05.2023

08:15

0

Autor: D. N.

Na kraju sezone, crveno-beli su osvojili titulu sa pet bodova više

Bjeković dao nadu, a onda je Stojkovski iskoristio kiks Pandurovića! Na Đurđevdan pre 28 godina, odigran je 100. večiti derbi! (FOTO, VIDEO)
110. večiti derbi - Copyright MN Press

Bio je Đurđevdan, 1995. godine i tada je odigran i 100. "večiti derbi". Tačno na današnji dan, pre 28 godina igralo se na stadionu Crvene zvezde, a slavio je domaćin rezultatom 2:1. Iako je Partizan poveo golom Nenada Bjekovića mlađeg, usledil su golovi Darka Kovačevića i Mitka Stojkovskog za preokret i pobedu.

Kasnije su crveno-beli i osvojili titulu.

Krenimo redom, meč je odigran pred 80, a prema nekm izveštajima i 90 hiljada ljudi, a zemlja je bila pod sankcijama. Derbi kao i svaki derbi bio je uvek stvar prestiža, a ovaj je imao i dodatnu "težinu" pošto je trka za prvaka bila veoma neizvesna. U njoj je osim večitih rivala, tada učestvovala i Vojvodina. Uz sve to, imao je taj derbi i simboliku jer je bio 100. po redu.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, ali jeste prilika. Bilo je pokušaja Dejana "Ramba" Petkovića i Srđana Bajčetića, za Zvezdu, kao i Dragana Ćirića i Darka Tešovića za Partizan. Albert Nađ je pogodio stativu.

Drugo poluvreme je počelo bakljadom Grobara na južnoj tribini, zbog čega se kasnilo desetak minuta.

MN Press
 

U 71. minutu poveo je Partizan, golom Bjekovića mlađeg. Posle karambola u kaznenom prostoru Zvonka Milojevića, tačnije ispred samog gola, napadač crno-belih je nekako uspeo da ubaci loptu u mrežu.

Nedugo zatim, u 79. minutu, oboren je Mitko Stojkovski, Branimir Babarogić je pokazao na belu tačku, a Kovačević bio uspešniji od Gorana Pandurovića.

Onda u 84. minutu, ponovo su oni bili u glavnim ulogama. Kovačević je šutirao, Pandurović loše intervenisao, a na odbijenu loptu je natrčao Stojkovski.

Ubacio je loptu u mrežu, za veliko slavlje zvezdaša, baš u jubilarnom derbiju.

Tada je Zvezda pobegla Vojvodini tri boda, da bi na kraju poredak bio sledeći. Zvezda je sezonu završila sa 42 boda, Partizan sa 38, a Vojvodina sa 37.

Crvena zvezda - Partizan 2:1

(Kovačević 79p, Stojkovski 84 - Bjeković 71)

CRVENA ZVEZDA: Milojević, Stefanović, G. Đorović, Radmanović, Stojkovski, Bajčetić, Adžić (od 61. Živković), Krupniković, Kovačević, Petković (od 82. Perović), Sakić. Trener: Ljupko Petrović.

PARTIZAN: Pandurović, Mirković, Saveljić, Nađ, Bolić, Đurić, Tešović, Ćurčić (od 80. Trenevski), Bjeković, Ćirić, Milošević. Trener: Ljubiša Tumbaković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike