Ivićev slalom i golčina, Rambo potvrdio pobedu! Na današnji dan Zvezda sa nulom pobedila Partizan! (FOTO-VIDEO)

26.09.2023

08:35

0

Autor: D. N.

Na kraju sezone, Partizan predvođen Ljubišom Tumbakovićem osvojio duplu krunu

Ivićev slalom i golčina, Rambo potvrdio pobedu! Na današnji dan Zvezda sa nulom pobedila Partizan! (FOTO-VIDEO)
Detalji iz 93. večitog derbija - Copyright MN Press

Novi, 171. večiti derbi u fudbalu zakazan je za sutra (19.00, Premium 1 TV Arena). Igraće se na stadionu Partizana, a u narednim redovima podsetićemo vas na dešavanja iz 93. okršaja najtrofejnijih srpskih klubova. Tačno na današnji dan, pre 30 godina pobedila je Crvena zvezda (2:0), zahvaljujući golovima Ilije Ivića i Dejana Ramba Petkovića. I tada se igralo u Humskoj.

Tada su na klupama bili Milan Živadinović i Ljubiša Tumbaković, a kako su obojica rekli, vodili su ekipe koje su bile u procesu formiranja.

Već u trećem minutu povela je Zvezda. Ivić je prošao po desnoj strani i na kraju, pored dvojice čuvara poslao loptu u dalji ugao Gorana Pandurovića. Usledile su šanse ispred oba gola, i Pandurovića i Simeunovića, ali je meč rešen u 43. minutu. Odličnu asistenciju Ivana Adžića krunisao je Petković. Opet je lopta otišla u dalji ugao Pandurovića

U nastavku meča, ponovo prilike na obe strane, ali i penal za Partizan. Sudija Radisav Rabrenović je pokazao na belu tačku zbog igranja rukom. Ali Savo Milošević nije bio uspešan. Golman crveno-belih je odbranio i tako definitivno rešio pitanje pobednika.

Dragan Ćirić je pripretio, pokušajem glavom, ali bez uspeha. Ostalo je 0:2 na semaforu.

Uprkos ovom porazu, Partizan je osvojio i jesenju, kao i titulu na kraju sezone. Doduše, i u drugom derbiju sezone, izgubili su od Zvezde (3:2) na "Marakani", ali je tim Ljubiše Tumbakovića na dva kola pre kraja obezbedio 13. titulu prvaka.

Ispostavilo se da je to i prva dupla kruna za crno-bele posle 1947. godine.

Za Partizan su tada igrali: Pandurović, Mirković, Gudelj, Nađ, Petrić, Mijalković, Ćirić, Ćurčić (Tešović), Čurović (Đ. Tomić), B. Brnović i Milošević.

A za Crvenu zvezdu: Simeunović, Đorović, Vasilijević, Kristić, Stojkovski, Božović, Adžić, Maslovar, Radmanović, Petković i Ivić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike