Zvezdaši se i danas sećaju magične večeri Perice Ognjenovića! Presudio je Partizanu sa dva gola! (FOTO-VIDEO)

27.09.2023

08:19

0

Autor: D. N.

Na današnji dan, pre 26 godina odigran 108. večiti derbi, a slavili su crveno-beli

Zvezdaši se i danas sećaju magične večeri Perice Ognjenovića! Presudio je Partizanu sa dva gola! (FOTO-VIDEO)
Detalji iz 108. večitog derbija - Copyright MN Press

Tačno na današnji dan, 1997. godine odigran je 108. večiti derbi. Golovima Perice Ognjenovića, Crvena zvezda je kao domaćin pobedila Partizan sa 2:0.

Na početku sezone 1997/98, na klupu crveno-belih je seo Milorad Kosanović, a uoči ovog meča zaostajali su za Obilićem i Partizanom tri boda. Ovaj derbi najtrofejnijih srpskih klubova obeležio je Ognjenović, ali ne samo zbog golova, već i zbog poteza.

Mreža Ivice Kralja je mirovala sve do 43. minuta, iako su do tada pretili Miodrag Pantelić, Dejan Stanković i Zoran Jovičić. Akcija Bratislava Živkovića, Dalibora Škorića i Ognjenovića okončana je pogotkom (na 6.00 snimka), a pred kraj prvog poluvremena Ognjenović je još jednom zatresao mrežu posle odlične akcije. Ipak, taj gol je poništen zbog ofsajda.

U nastavku meča, i Jevrić i Kralj su bili na iskušenjima, ali je novi gol viđen tek u 81. minutu. Ivan Dudić je na Zvezdinoj polovini oduzeo loptu i proigrao Ognjenovića. Krenuo je ka golu Partizana (na klupi bio Ljubiša Tumbaković), ispod južne tribine, pobegao čuvarima, a zatim i zaobišao Kralja.

Svaka pobeda nad Partizanom se pamti, ali se na kraju crveno-beli ipak nisu radovali. Te sezone, prvak je bio Obilić sa 86 bodova. Zvezda je bila druga sa 84, a Partizan treći sa 70.

Za Zvezdu su tada igrali: Jevrić, Živković, Bjegović (Marinović), Pecelj, Kristić, Bunjevčević, Škorić, Pantelić (I. Dudić), Jovičić i Stanković (Bošković).

A za Partizan: Kralj, Bolić, Svetličić (Trobok), Tomić, Pažin, Sabo, Taševski, Stojisavljević, Saša Ilić (Vukićević), Obradović i Isailović (Ranković).

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike