Top 5 detalja 5. kola: Voždovac šokirao Zvezdu, Partizan se nije ponovo obrukao, a Radnički je konačno pobedio

28.08.2023

13:39

0

Vojvodina nije uspela da veže novu pobedu, dok je "šok terapija" u Novom Pazaru za sada dala rezultate

Top 5 detalja 5. kola: Voždovac šokirao Zvezdu, Partizan se nije ponovo obrukao, a Radnički je konačno pobedio
Copyright MN Press

Odigrano je i peto kolo Superlige Srbije, pa ćemo kao što ste navikli izdvojiti pet najvažnijih događaja. Naravno, najveću pažnju izazvao je poraz Crvene zvezde od Voždovca u malom beogradskom derbiju.

Pobede su upisali Partizan, TSC, Novi Pazar, Napredak, kao i niški Radnički.

Poraz Zvezde, Voždovac Glazeru dao čak tri gola

Branilac titule u goste Voždovcu je došao sa maksimalnih 12 bodova, i gol razlikom 16:1. Samim tim važili su za favorite, ali to nisu dokazali na terenu. Već na poluvremenu bilo je 2:0, posle grešaka Miloša Degeneka i Srđana Mijailovića, a onda je i Aleksandar Dragović kiksnuo. Sve je to kažnjeno golovima Borisava Burmaza, Mihajla Neškovića i Danila Teodorovića u mreži Omrija Glazera.

Kasnije je ekipa Baraka Bahara pokušala da se spasi, ali pogoci rezervista Milana Rodića i Gelora Kange, iz penala nisu bili dovoljni. Samim tim, i Zvezda koja je do tada delovala nezaustavljivo pokazala da može da izgubi. I to od najmlađe ekipe u ligi, dok ona sama u svojim redovima ima znatno iskusnije igrače.

MN Press
 

Crveno-beli će u subotu dočekati Novi Pazar i tada tražiti nove bodove. Ali sada u drugačijoj atmosferi, pošto je ovaj poraz sigurno "upalio alarm" u Ljutice Bogdana. Podsećanja radi, pre Voždovca ih je u Superligi pobedio Radnik i to u oktobru 2021. godine.

Partizan se trgao posle "šamarčine" u Danskoj

Crno-beli su sinoć jednostavno morali da pobede, pošto je Javor stigao u Humsku samo tri dana posle sramotnog poraza od Nordšelanda u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Izgubili su čak 5:0 i praktično su se oprostili od UEFA takmičenja, a pričalo se i o smeni na klupi, odnosno odlasku Igora Duljaja i dolasku Sava Miloševića.

Tako da je u Humsku došlo veoma malo navijača, koji su dobili koliko-toliku satisfakciju. Partizan je pobedio, mada nije bilo baš lako. Golčina Dina Dolmagića za izjednačenje na 1:1 je unela strepnju. 

FK Partizan
 

Ipak, sve su kasnije ispravili Aranđel Stojković Saldanja, pa je "mir kupljen" na kratko. Do skoro sigurne eliminacije iz Evrope, jer teško je verovati da će Danci ispustiti stečenu prednost.

U sledećem kolu, crno-beli će gostovati IMT-u.

Vojvodina opet "zatrokirala"

Novosađani su posle pet kola samo sa jednom pobedom. U prošlom kolu, ekipa Ranka Popovića je posle dva poraza i remija, kod kuće pobedila Radnički iz Niša, a priliku za nova tri boda imala je na gostovanju u Lučanima.

Ali je nisu iskoristili, mada im protiv Mladosti nije bilo baš lako. Gubili su sa 1:0, ali su onda uspeli da preokrenu. Ipak, planove im je pokvario Jakuba golom za konačnih 2:2 i to u 42. minutu.

U sledećem kolu, može da se kaže da imaju "zicer" pošto im u goste stiže Radnički 1923, jedini tim koji još nema nijedan osvojen bod. Doduše, Kragujevčani su sa utakmicom manje.

Ali, ipak ne treba unapred upisivati ili otpisivati nekom bodove.

Nišlije konačno osetile slast pobede

Dok Kragujevčani još ne znaju za bodove, na "Čairu" su osetili kako je pobediti. Ekipa Nikole Trajkovića je u duelu sa imenjakom i još jednim "fenjerašem", pomenutim Radničkim 1923 ubedljivo slavila i to sa 4:1.

Ostaje nam da vidimo da li je ovo kratkotrajni bljesak ili najava boljih rezultata Nišlija. Već za vikend gostovaće Javoru koji ima nešto bolji učinak, odnosno dva boda više.

U Pazaru uspela šok terapija!

Na klupi Pazaraca je posle četiri kola došlo do promene. Umesto Dragana Aničića došao je Siniša Dobrašinović i ispostavilo se da je upisana pobeda. Nije to bilo baš ubedljivo, pošto je jedini gol pančevačkom Železničaru dao Marko Obradović u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, ali kao što se kaže, najvažniji su bodovi. O tome kako se do njih stiglo manje će se pričati.

I kao što je rečeno, Novi Pazar će u subotu imati najteži mogući test, pošto stiže u gosti Crvenoj zvezdi koja mora da se iskupi za pomenuti poraz od Voždovca.

Podsetimo, posle narednog šestog sledi kraća pauza zbog obaveza reprezentacija.

 

Superliga, 5. kolo:

Petak

Radnički Niš - Radnički 1923 4:1

(Ilić 14, 48, Petrov 21, Mesarović 90+5 - Vidakov 54)

Subota

TSC - IMT 1:0

(Mirčevski 86)

Voždovac - Crvena zvezda 3:2

(Burmaz 5, Nešković 44, Teodorović 61, Rodić 75, Kanga 90+1p)

Mladost - Vojvodina 2:2

(Silue 7, 42 - Tomić 10ag, Radulović 37)

Nedelja

Novi Pazar - Železničar Pančevo 1:0

(Obradović 45)

Čukarički - Radnik 0:0

Spartak - Napredak 1:3

(Jocić 66 - Mršić 19, Đ. Jovanović 39, Stanojlović 89)

Partizan - Javor 3:1

(Menig 22, Stojković 57, Saldanja 69 - Dolmagić 49)

 

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike