Dileme više nema, TSC je na svom stadionu domaćin u Ligi Evrope! Delegacija UEFA obišla Arenu i dala zeleno svetlo

25.08.2023

11:22

0

Autor: P.K.

Sjajna vest za navijače kluba i ljubitelje fudbala u Bačkoj Topoli i Srbiji

Dileme više nema, TSC je na svom stadionu domaćin u Ligi Evrope! Delegacija UEFA obišla Arenu i dala zeleno svetlo
TSC Arena - Copyright MN Press

Dileme više nema – TSC će u Ligi Evrope biti domaćin na svom stadionu! To je saopštio klub iz Bačke Topole posle posete delegacije UEFA.

Evropska kuća fudbala prvobitno nije dozvolila klub iz Bačke Topole da igra kod kuće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, jer stadion nema minimalni kapacitet od 8.000 mesta. Posle je napravljen kompromis, pa je TSC revanš protiv Brage igrao na TSC Areni.

Ipak, pošto je i drugi meč izgubio, vicešampion Srbije izborio je plasman u Ligu Evrope, ali se i tu postavljalo pitanje da li će moći da igraju kod kuće. Odgovor je: Da.

- Delegacija UEFA  posetila je stadion TSC Arena i utvrdila da postoje uslovi da se utakmice grupne faze Lige Evrope igraju u Bačkoj Topoli. TSC će biti domaćin i na svom terenu će ugostiti one ekipe koje budu izvučene u žrebu za grupnu fazu ovogodišnje Lige Evrope 1. septembra, uz ispunjenje standardnih uslova i kriterijuma koji se odnose na infrastrukturu, a koje je klub planirao da izvede.

U TSC-u izražavaju zahvalnost direktoru Nacionalnih asocijacija UEFA Zoranu Lakoviću, drugima koji su se  zalagali da se klub pozicionira na mapi UEFA za ovo prestižno takmičenje, kao i Fudbalskom savezu Srbije – navodi se u saopštenju kluba.

Eto lepih vesti za navijače TSC-a, ali i ljubitelje fudbala u Srbiji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike