Katastrofa Partizana! Vazurina i Vučelićeva fudbalska kreatura iscepkana na komadiće u Danskoj!

24.08.2023

19:56

1

Autor: D. P.

Utakmica leta za crno-bele

Katastrofa Partizana! Vazurina i Vučelićeva fudbalska kreatura iscepkana na komadiće u Danskoj!
Copyright Tanjug/AP

U prvom meču plej-ofa za plasman u grupnu fazu Lige koneferencije, ekipa danaskog Nordšelanda do nogu je potukla Partizan rezultatom 5:0 (2:0).

Danci su do ubedljive pobede došli veoma lako, sa dva opravdano dosuđena penala zbog igranja rukom Nikole Antića i Aleksandra Šćekića.

Bio je to sudar superligaškog proseka iz Srbije sa solidnim evropskim timom iz koga ništa nije moglo dobro da se izrodi.

Nordšeland je umeo da iskoristi brzinu svojih bočnih fudbalera, tehničku obučenost kompletne ekipe i to što su protiv sebe imali poslednju liniju Partizana koja više priliči ekipama amaterskog ranga takmičenja, nego nekome ko želi da igra u UEFA kupovima.  

Za sve koji bi tražili krivca za sramotu u Danskoj, nikako ne bi smeli da krenu od Aranđela Stojkovića, Mihajla Ilića, Svetozara Markovića, Nikolu Antića ili stranaca... Uzroci svih Partizanovih problema sede u Centralnoj loži zapadne tribine njegovg stadiona!

Ovaj tim je ogledalo rada Milorada Vučelića i Miloša Vazure! Oni su zaslužni što je procenjeno da treba vratiti Antića u Humsku, da Marković i Ilić mogu da iznesu teret kvalifikacija u Evropi, iako su i beogradski vrapci znali da bez štopera, jednog ili čak dvojice, ne vredi nadati se bilo čemu dobrom.

Nisu želeli da ga dovedu ili nisu imali čime da ga anažuju, svejedno! Krivica je u oba slučaja na njihovim plećima, jer već godinama vode ovaj brod koji sve manje plovi, sve više tone!

Partizan već sada može da se posveti domaćim takmičenjima, sa Evropom je definitivno završeno u Danskoj!

Ovakav tok je imala utakmica

90. minut - Igraće se još četiri minuta ove tužne partizanove predstave u Danskoj protiv Nordšelanda.

87. minut - Autogol, Ilić - 5:0!

86. minut - Trifunović umesto Saldanje.

85. minut - Opet Hansen, zicer koji skida Jovanović.... Kad će kraj ovome!?

82. minut - Osman izašao iz igre! Da li će Stojković da odahne ili će doći mirnijih desetak minuta igre.... Neće... Hansen Osmanova zamena odmah u šansi, pogađa stativu! Ovo je, ipak, jedno veoma sramotno izdanje srpskog kluba u Evropi.

78. minut - Osman u velikoj šansi, ali Jovanović brani...

78. minut - Severina napolje, Nikolić u igri!

73. minut - Gol - 4:0! Osman je ponovo napravio dar-mar po levoj strani. Viladsenu nije bilo teško da pogodi sa dva metra!

70. minut - Kako je kapiten Marković intervenisao u akciji kod penala za Dance, pa to je potez koji se u pristojnom fudbalskom svetu ne toleriše ni u pionirskom uzrastu. Pokušaj da petom skrene centršut??? Dete Partizana, ali nedoraslo njegovim ambicijama !!!

68. minut - Gol! Ingvartsen precizan!

66. minut - Novi penal za Dance, sada je Šćekić igrao rukom. Sklonio je loptu protivničkom fudbaleru, nema dileme.

65. minut - Natho ponovo gađa prvu stativu, ponovo crno-beli bliži i brži na skoku, ali šut Šćekića nije bio precizan.

65. minut - Prodor Saldanje, zamalo gol! Korner!

63. minut - Jovanović čudom spašava Partizan, posle greške Antića! Imao je i pomoć Stojkovića, koji je ponovo izblokirao Osmana kada se ovaj spremao da odbitak pošalje u mrežu.

62. minut - Marković po sredini gola, Hansen brani.

60. minut - Viladsen rešio da radi isto što i Osman po levoj strani. Desni vek je neuhvatljiv, njegov centaršut do Diomandea nije završen golom, jer je "desetka" Nordšelanda gađao preko prečke sa peterca.

58. minut - Menig na zemlji, žali se na povredu. Kalulu je spreman da ga zameni.Izašao je i Kanute, ušao je Baždar.

55. minut - Konačno, Stojković! Blokom zaustavlja šut Osmana sa oko 10-ak metara.... Sreća za Partizan, ponovo!

54. minut - Osman - Diomande, ponovo se uspostavlja ta srmtonosna veza za Partizan. Srećom šetnja kroz kazneni Jovanovića nije završena novim golom.

51. minut - Opet Stojković iz daljine pokušava da iskoristi jedan odbitak. Nije bio blizu, ali dobro je da Partizan napada od starta poluvremena.

49. minut - Solo prodor Saldanje, nije imao snage da završi do kraja. Šteta, niz lepih driblinga, kod trećeg igrača Nordšelanda zaustavljen.

48. minut - Ponovo isti dvojac u prvom planu, ali sada je korner za Partizan.Stojkovićev šut iz daljine po sredini gola. Dobar pokušaj!

FK Partizan
 

46. minut - Nastavljen je meč! Umalo Saldanja da iskoristi jednu dubinsku loptu Natha da ugrozi Hansena, ali nije dobro zahvatio taj pas.

Osman i Diomande, kada im se i bek Frese pridruži po desnoj strani Partizanove odbrane, rade šta hoće. Dečko iz Gane, 18-godišnji Osman biće zauvek zahvalan beku crno-belih Aranđelu Stojkoviću za sekvence kojima će ukrasiti svoj promotivni video! Nije postojao duel koji Partizanov bek dobio protiv mnogo mlađeg rivala!

Neshvatljivo je da niko nije došao u pomoć saigraču, jer je od prvog kontakta sa Osmanom postalo je jasno da nije spreman za ovaj izazov.

Ne samo da je krilo Nordšeldana tehnički na mnogo većem nivou nego što je Stojković navikao, on je i daleko brž i još je odabrana pogrešna taktika čuvanja takvog igrača. Stojković dozvoljavada Osman primi loptu i onda kada se okrene licem ka golu, više ne postoji šansa da ga zaustavi.

Mnogo manje posla ima Antić na levoj strani terena, ali to i nije od velike pomoći, jer je upravo on napravio grešku koja je dovela do penala za rivala.

FK Partizan
 

45. minut - Sudija je za dva minuta produžio poluvreme. Pritisak Danaca ne prestaje.

43. minut - Ingvartsen, gol - 2:0! Žuti karton za Jovanovića zbog protesta!

42. minut - Penal za Nordšeland! Centaršut desnog beka, igranje rukom Antića i nova velika prilika za danski tim.

40. minut - Uhhhh, koliko sreće su imali crno-beli. Stativa posle šuta Osmana, pa Ingvartsen preko gola sa pet metara neometan. Teže promašiti nego pogoditi.

37. minut - Dva pokušaja Natha da nabacivanjem u kazneni protivnika napravi nešto više, ali sve se završilo pokušajem da domaćin kontrom dođe do povećanja vođstva. Na sreću, ponovo je ofsajd situacija bila na vreme postavljena.

35. minut - Severina je pronašao Meniga koji je pokrenuo kontru. Izgledala je kao dobra prilika, ali Saldanja nije mogao da završi ovu akciju jer se nameštao na jaču levu nogu.

FK Partizan
 

 

32. minut - Stojkoviću sve teže sa Osmanom... Korner za Dance! Jovanović hvata loptu.

29. minut - Nije nikakva uteha, "grobari" dominiraju u navijanju. Čuje se "uprava, napolje". Na terenu je drugačija slika!

25. minut - Oslabio je ritam kod domaćih, Partizan ga nije ni imao da bi se moglo i pričati o njihovom intezitetu igre.

20. minut - Kanute dobar u organizaciji igre, očekuje se da mu učinak i u defanzivi bude na istom nivou. To sada nije slučaj...

17. minut - Nekoliko stotina navijača Partizana skandira - "Uprava, napolje"!

16. minut - Ofsajd za Partizan, tako da gol ne bi ni važio da su ga Danci postigli, ali kako su lagano došli u priliku da ponovo matiraju crno-bele. Srećom, mali ofsajd Osmana na levom boku presudio je  da ova situacija prođe bez promene rezultata. Stojković već sada pokazuje da ne može da zaustavi Osmana "jedan na jedan". Biće potreban Severina ili neko od zadnjih veznih kako bi udvojili raspoloženog krilnog fudbalera Nordšelanda.

11. minut - Gol! Frese, bomba! Ilić je lošim pasom doveo u problem kompletnu odbranu. Kada se učinilo da će se Partizan odbraniti od kontr, lopta je legla na levicu beka Fresea, koji je snažno raspalio i pogodio tamo gde Jovanović nije mogao ništa.

10. minut - Prvi udarac na gol, Menig slabijom levicom sa oko 20 metara, nije bilo problema za golmana domaćih.

7. minut - Korner za Dance! Ilić dobar u skoku!

5. minut - Danci traže penal, sudija odmahuje rukom, start Kanutea na Diomandea... Sad je prošlo bez kazne, ali sledeći ovakav start mogao bi da bude presuđen za drugu stranu.

4. minut - Izveo ga je Natho, gađao je prvu stativu i bio blizu da pronađe tamo Šćekića, golman Hansen ukrotio je na kraju tu loptu iz drugog pokušaja.

3. minut - Prvi korner! Izvešće ga crno-beli posle akcije Stojkovića po desnoj strani.

1. minut - Počelo je!

17.45 - Na klupi su: Stevanović, Saničanin, Šehović, Baždar, Kalulu, Pavlović, Nikolić, Filipović, Trifunović, Stjepanović, Pantić, Petković.

17. 30 

Trener Partizana Igor Duljaj od prvog minuta kreće sa svojim najboljim timom na danski Nordšeland.

Umesto kažnjenog Kristijana Belića koga neće biti u timu zbog isključenja u perthodnoj utakmici protiv Sabaha, zaigraće iskusni Aleksandar Šćekić.

Crnogorski reprezentativac je i pre pet godina igrao protiv ovog rivala i tada su crno-beli uspeli da ih eliminišu.

Nordšeland - Partizan 18.30

Sudija: Jigal Frid (Izrael)

Nordšeland: Hansen - Viladsen, K. Hansen, Nagalo, Frese - Diomande, Tverskov, Svenson - Ingvartsen, Nigren, Osman. Trener : Johanes Torup.

Partizan: Jovanović - Stojković, Ilić, Marković, Antić - Šćekić, Kanute - Severina, Natho, Menig - Saldanja. Trener: Igor Duljaj.
 

BONUS VIDEO:

TV Arena sport

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike