Nišlije konačno pobedile! U derbiju začelja i imenjaka pala "četvorka"

25.08.2023

20:37

0

Autor: D. N.

Dvostruki strelac je bio Ilić, koji je Kragujevčane "zakovao" za dno tabele

Nišlije konačno pobedile! U derbiju začelja i imenjaka pala "četvorka"
Vanja Ilić u utakmici Partizan - Radnički Niš - Copyright MN Press

Fudbaleri niškog Radničkog su konačno pobedili u tekućoj sezoni Superlige. Posle četiri poraza ekipa Nikole Trajkovića je savladala imenjaka iz Kragujevca rezultatom 4:1. Dvostruki strelac je bio Vanja Ilić, a počasni pogodak u derbiju začelja je postigao Milan Vidakov.

Tako je sada Radnički 1923 jedini tim bez osvojenog boda, s tim da imaju utakmicu manje pošto je duel sa Partizanom odložen zbog obaveza crno-belih u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Domaćin je odlično otvorio meč na svom "Čairu" pošto je u 21. minutu bilo 2:0, zahvaljujući greškama gostiju. Prvo je Miloša Mladenovića savladao Ilić, a zatim i Sava Petrov koji je dao i gol Partizanu. Samo tri minuta po početku drugog poluvremena, Ilić je ponovo bio strelac.

U 54. minutu, Vidakov je smanjio na 3:1, bilo je još prilika za Kragujevčane, ali je u sudijskoj nadoknadi rezervista Aleksandar Mesarović (ušao u 84. minutu) postavio konačan rezultat.

Na kraju meča, treneri oba tima, Trajković i Dejan Joksimović su se složili da rezultat nije bio odgovarajući pokazatelj dešavanja na terenu. Pobeda jeste bila zaslužena, ali razlika u kvalitetu tolika nije bila. Gosti su imali veći procenat poseda lopte (55 prema 45) i više pokušaja ka golu (17 prema 10), ali se na kraju ipak pamti rezultat.

U narednom kolu, Kragujevčani će gostovati Vojvodini, a Nišlije Javoru. Posle ove runde sledi i kraća pauza zbog obaveza reprezentacija.

 

Superliga, 5. kolo:

Petak

Radnički Niš - Radnički 1923 4:1

(Ilić 14, 48, Petrov 21, Mesarović 90+5 - Vidakov 54)

Subota

18.00 TSC - IMT

19.00 Voždovac - Crvena zvezda

20.30 Mladost Lučani - Vojvodina

Nedelja

17.30 Novi Pazar - Železničar Pančevo

19.30 Čukarički - Radnik

19.30 Spartak - Napredak

19.35 Partizan - Javor

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video

TV Arena sport

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike