Partizan preživeo Javor: Crno-beli sa tri komada zalečili bruku iz Danske (VIDEO, GALERIJA)

27.08.2023

21:30

1

Autor: D. P.

Natho je kapiten, Marković na klupi

Partizan preživeo Javor: Crno-beli sa tri komada zalečili bruku iz Danske (VIDEO, GALERIJA)
Copyright FK Partizan

Fudbaleri Partizana uspeli su da savladaju ekipu Javora na stadionu u Humskoj rezultatom 3:1. Golove za crno-bele su postigli Menig u 22, Stojković u 57. i Saldanja u 69. minutu, dok je za goste precizan bio Dolmagić u 48. minutu.

Bruka iz Danske se nekako prebolela! Pomogla su u tome tri lepa gola i na momente veoma lepa igra tima Igora Duljaja kojoj je ton davao kapiten Bibars Natho.

Izraelac je po ko zna koji put pokazao da je on istinski vođa tima, a to je danas i formalno bio zaduženjem trake umesto zvaničnog kapitena Svetozara Markovića koji je svoje mesto prepustio Siniši Saničaninu.

Partizan se i danas mučio protiv odlično organizovanog Javora. Gosti su popustili relativno brzo posle gola Meniga u 22. minutu, što jeste donelo rasterećenje domaćinu, ali ne i totalni mir.

U nastavku Javor je bombom Dolmagića došao do izjednačenja, tako da je odlučnost Duljajeve ekipe ponovo bila testirana na najteži mogući način.

Na sreću crno-belih, Natho je ponovo bio onaj pravi. Jedna njegova lopta iza leđa štopera Javora oi vođstvo je ponovo bilo u rukama crno-belih, samo što ovaj put velike zasluge idu i na adresu desnog beka Stojkovića, koji je posle započete akcije nastavio kretnju i došao u situaciju da levom nogom matira Manojlovića. 

Ovaj odgovor dvojice iskusnih fudbalera dao je još veća krila Partizanu, koji je desetak minuta kasnije preko Saldanje došao do ubeldjivih 3:1.

Ovakav tok je imala utakmica

90+2. minut - Žuti Dolmagiću!

90+2. minut - malo je nedostajalo da Saldanja ponovo pogodi! Šut pored stative.

90. minut - Dolmagića hvataju grčevi, pauza zbog problema Javorovog desnog beka.

88. minut - Partizan polako privodi ovaj posao kraju.

80. minut - Izašao je Menig, ušao je mladi Trifunović. Umesto Šćekića najverovatnije ulazi Stjepanović. Šćekić je ustao i istrčao iza linije terena. Ipak će nastaviti, Belić izlazi, a Stjepnović ulazi umesto njega.

79. minut - Povreda Šćekića, izgleda da je ozbiljno. Odmah se uhvatio sa koleno.

76. minut - Prečka Meniga! Odbitak Saldanja ne uspeva da prosledi iza leđa Manojlovića.

69. minut - Goool, Saldanja, posle dodavanja Belića izašao je sam pred Manojlovića koga je bacio na zemlju sjajnom "biciklicom" i u praznu mrežu plasirao loptu za 3:1!

64. minut - Zvonimir Petrović umesto Todora Petrovića kod Javora.

62. minut - Žuti Dolmagiću!

60. minut - Žuti karton Belića!

59. minut - Izašao je Natho, ušao je Zahid. Umesto Kalulua ušao je Severina.

57. minut - Goool, Stojković 2:1! Sjajno proigravanja Natha iza leđa štoperima Javora i odlično utrčavanje strelca Stojkovića u prazan prostor između zadnje linije i golmana Manojlovića. Šut levom nogom i lopta je završila u mreži.

56. minut - Kalulu, stativa!

55. minut - Pokušaj Saničanina iz daljine, preko prečke!

53. minut - Na južnoj tribini nalazi se transparent navijača Partizana koji pozivaju za 31. avgust na okupljanje pred Terazijskom česmom posle čega će krenuti protesna šetnja protiv aktuelne uprave Miloša Vazure i Milorada Vučelića.

48. minut - Gol 1:1, Dolmagić! Kakva je to bila golčina desnog beka Javora! Sa oko 25 metara posle prodora u kojem ga niko nije mogao da isprati. Bez bloka ispred sebe, Dolmagić je raspalio i pogodio gornji desni ugao!

46. minut - Nastavlja se utakmica!

Poluvreme

45+1. minut - Igraće se dva minuta nadoknade, korner za Partizan. Aaaaa! Kakve dve prilike za mladog Ilića da poveća prednost. Prvo glavom sa prve stative, pa je taj njegov pokušaj došao do Kalula na suprotnoj strani gola Javora, da bi posle njegovog novog ubacivanja Ilić nogom neprecizno gađao.

44. minut - Saldanja sebičan, završio sam napad šutem sa oko 20 metara, iako su mu se pridodali saigrači na oba krila.

42. minut - Umalo Gojković da izjednači, ostao je sam posle centaršuta Tanka sa desnog krila Jovanović je ponovo paradom sprečio izjednačenje i nervozu domaćih.

40. minut - Gool! Saldanja! VAR gleda da li je Brazilac imao ispravnu poziciju ... Ofsajd! Ništa od gola!

38. minut - Polukontra Javora, preko Kembela. Sve je dobro odrađeno osim šuta koji je bio preblag i pravo u Jovanovića. Ponovo se energetski podižu timovi, ponovo meč dobija na tempu.

37. minut - Saldanja iz daljine, neprecizno!

35. minut - Pao je ritam posle pauze i vođstva domaćih.

26. minut - Minaković pravi pauzu, osveženje za igrače zbog velike vrućine!

22. minut - Goool! Menig! 1:0, gol Holanđanina, klasična njegova akcija po levom boku, ulazak u sredinu i gađanje suprotnog ugla. Manojlović nije mogao da dohvati ovaj veoma precizan udarac.

16. minut - Slabo se kreću igrači Partizana, što je doneklo i razumljivo zbog jare po kojoj se igra. Ipak, to će biti slabo opravdanje pred navijačima koji su svojim nedolaskom pokazali šta misle o njihovoj igri protiv Nordšelanda u četvrtak.

13. minut - Prva pretnja Javora, Kembel je pronašao Gigića na ćošku peterca, ali centarfor gostiju nije dobro dočekao centaršut.

12. minut - Žuti za Kanutea posle faula nad Miletićem.

12. minut - Saldanja naterao Manojlovića da izbaci loptu u aut pošto se golman Javora upustio u dribling.

10. minut - Nathov korrner i Saničaninov pokušaj glavom, opet Manojlović na mestu!

8. minut - Menig na isti način kao i Kalulu završava svoju akciju po levom krilu. Ulazak u sredinu, dobro se namestio na jaču desnu nogu i slab udarac.

7. minut - Inicijativa Partizana, Kalulu u prvoj akciji, slab šut direktno u Manojlovića.

1. minut - Počelo je! Kembel uhvaćen u prvom ofsajdu.

19.34 - Sudiće Nenad Minaković.

19.33 - Na tribinama se nalazi par stotina navijača.

19.32 - Igraće se po velikoj vrućini. Izmereno je 33 C stepeni.

Fudbaleri Partizana dočekuju ivanjičkog superligaša od 19.35 sati u Humskoj (Arena Sport Premium 1), nakon najtežeg, a mnogi kaži i najsramnijeg poraza u Evropi protiv danskog Nordšelanda u četvrtak (5:0).

Ivanjičani veruju da bi mogli da iskoriste krizu igre i rezultata, ali sa druge strane, crno-beli se nadaju da će iskoristiti kiks Zvezde protiv Voždovca i da će im pobeda doneti "plus 2" što bi ih psihološki podiglo za nastavak superligaške trke.

19. 30  Partizan - Javor (19.35)

Partizan: Jovanović - Stojković, Ilić, Saničanin, Antić - Belić, Kanute - Kalulu, Natho, Menig - Saldanja. Trener: Igor Duljaj.

Javor: Manojlović - Dolmagić, Skoko, Kopitović, Miletić - Dukure, Petrović - Kembel, Gojković, Tanko - Gigić. Trener: Radovan Ćurčić.

BONUS VIDEO:

TV Arena sport

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike