Top 5 detalja 4. kola: Zvezda nastavila u šampionskom ritmu, Voša se trgla, Radnički ne, a bilo je i smena trenera

22.08.2023

16:37

0

Debitant, ekipa IMT-a je nastavila sa dobrim partijama, a TSC je upisao novu "trojku"

Top 5 detalja 4. kola: Zvezda nastavila u šampionskom ritmu, Voša se trgla, Radnički ne, a bilo je i smena trenera
Copyright MN Press

Posle novog kola u Superligi, sledi i novi pregled najznačajnijih događaja. Po našem izboru bilo ih je pet, a odnose se na Crvenu zvezdu, Vojvodinu, niški Radnički, TSC i Železničar iz Pančeva.

Lučić opet odličan, Zvezda i dalje neprikosnovena

Mada to više, objekdtivno, nije vest moramo da spomenemo da je Crvena zvezda upisala novu pobedu. Bila je ubedljiva, ali ne kao prethodne. U prve tri utakmice, branilac titule dao je četiri, pet, odnosno četiri, a u subotu protiv Spartaka tri.

MN Press
 

Tako da se dominacija nastavila, a na osnovu prethodnih rezultata trebalo bi očekivati da vidimo još jednu pobedu. U subotu će gostovati u malom gradskom derbiju, Voždovcu koji ima jednu pobedu i tri remija.

Još jedan detalj, koji ćemo izdvojiti iz utakmice na "Rajku Mitiću" vezan je za Vladimira Lučića, koji je nastavio sa odličnim partijama. Nije postigao gol, ali je svakako obeležio ovaj meč.

Radnički i dalje na nuli, Voša konačno pobedila

Zatim sledi meč Vojvodine i niškog Radničkog. Ekipa iz Novog Sada, koju sada vodi Ranko Popović konačno je pobedila u novoj sezoni.

Posle duplog poraza u kvalifikacijama za Ligu konferencija, usledila su dva poraza (od Zvezde i Partizana) kao i remi. Onda je konačno došao trijumf, protiv Nišllja, a u narednom meču ih čeka gostovanje u Lučanima. I eto nove prilike za nove bodove.

I dok su Novosađani upisali nove bodove, Nišlije su i dalje na nuli. Imaju sva četiri poraza, a gol razlika je veoma loša - 3:10. Tako da je tim Nikole Trajkovića uz Radnički 1923 jedini bez osvojenog boda, s tim da Kragujevčani nisu igrali za vikend. Njihov meč sa Partizanom je odložen, zbog obaveza crno-belih u Ligi konferencija.

Nova "trojka" TSC-a

TSC je posle ispadanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona obezbedio grupnu fazu Lige Evrope, a u Superligi nastavila sa pobedama. Posle remija na početku, sa Partizanom usledile su tri vezane pobede. Poslednja je bila u Ivanjici, protiv Javora od 3:0.

Odličan start "traktorista"

Treći detalj je vezan za IMT.

MN Press
 

"Traktoristi" su posle tri kola u debitantskoj sezoni treći na tabeli. Imaju sedam bodova i ispred njih su samo Crvena zvezda i TSC, šampion i vicešampion iz prošle sezone. U poslednjem kolu, pobedili su Čukarički, tim koji igra kvalifikaciju za jedno UEFA takmičenje sa čak 3:0. Pre toga su savladali Novi Pazar i igrali nerešeno sa Voždovcem. Za sada ih je pobedio samo Spartak, pa ako se uzme u obzir da su debitanti, ovo je odličan rezultat.

U kolu pred nama ih očekuje gostovanje TSC-u.

Bilo i smena trenera

Isto tako, ovo kolo su obeležile još dve smene šefova stručnih štabova. Prethodne nedelje, na klupi Čukaričkog Dušana Kerkeza je nasledio Igor Matić, dok se u Železničaru očekuje da Predraga Rogana zameni Aleksandar Linta.

Tako da je "vrteška" već počela da radi, s obzirom da je i Vojvodina menjala trenera. Popović je nasledio Radoslava Bataka.

 

Superliga, 4. kolo:

Petak

IMT - Čukarički 3:0

(Luković 34, 90+2, Stamenić 77)

Subota

Vojvodina - Radnički Niš 3:2

(Čumić 15, 40, Nikolić 73 - Pejović 44, Marjanović 59)

Crvena zvezda - Spartak 3:0

(Bukari 20, Bogićević 25ag, Manojlović 45ag)

Železničar - Voždovac 0:1

(Vujanović 21)

Nedelja

Radnik - Novi Pazar 0:0

Radnički 1923 - Partizan odloženo

Javor - TSC 0:3

(Stanić 20p, Jovanović 37, Pantović 45p)

Napredak - Mladost Lučani 0:1

(Varjačić 91)

Standings provided by Sofascore

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike