KRAJ 14. dana Mundijala: Argentina nije dozvolila iznenađenje! Mesi odveo Gaučose u četvrtfinale - tamo ih čeka Holandija!

03.12.2022

22:37

0

Autor: A. S.

Danas su na programu bile prve dve utakmice nokaut faze takmičenja

KRAJ 14. dana Mundijala: Argentina nije dozvolila iznenađenje! Mesi odveo Gaučose u četvrtfinale - tamo ih čeka Holandija!
Copyright AP PhotoPavel Golovkin

Fudbaleri Srbije sinoć su eliminisani sa Svetskog prvenstva u Kataru, pa je tako i spuštena zavesa na grupnu fazu, a dok domaća javnost analizira i tuguje, na Mundijalu je već krenula osmina finala.

U subotu uveče dobili smo i prvi četvrtfinalni par istorijskog, prvog u zimskom periodu, planetarnog šampionata. Za jedno mesto u polufinalu boriće se Holandija i Argentina.

"Lale" u prvom meču dana bile bolje od selekcije SAD 3:1, dok su Mesi u drugovi nekoliko sati kasnije eliminisali Australiju (2:1).

Blog uživo

23.26 - Nije bilo dileme kada je trebalo izabrati dobitnika 14. dana Mundijala - Leo Mesi!

22.44 - Gubitnik dana u Dohi je golman Australije Metju Rajan.

22.22 - Izabrali smo za vas najbolje fotografije 14. dana Mundijala.

21.56 - KRAJ! Argentina je u četvrtfinalu, Australija je savladana 2:1.

21.36 GOOOOOL! Australija se vraća u meč gotovo ni iz čega. Srećno su Australijanci došli do gola u 77. minutu. Gudvin je šutirao sa 20-ak metara, u pokušaju da ga izblokira Enco Fernandez je naleteo na loptu i potpuno joj promenio pravac. Martinez je ostao ukopan i nemoćan.

21.17 - GOOOOOL! Gaučosi su nadomak četvrtfinala SP! Kakvu je grešku samo napravio golman Australije Rajan. Poigravali su se Australijanci u svom kaznenom prostoru, oklevali su da izbace loptu u polje, što su argentinski ofanzivci iskoristili, presingom naterali Rajana na grešku posle koje je Alvarez lako zatresao praznu mrežu.

20.36 - GOOOOL! Argentina vodi, a ko bi drugi? Leo Mesi je bacio Gaučose u trans, postigavši vodeći gol protiv Australije u 35. minutu.

20.01 - Počela je utakmica Argentine i Australije.

19.17 - Poznati su i sastavi za duel Argentine i Australije.

Argentina: Martinez, Molina, Romero, Otamendi, Akunja, Fernandez, De Pol, Mekalister, Mesi, Alvarez i Gomez

 

 

Australija: Rajan, Degenek, Sutar, Rouls, Behič, Leki, Muj, Irvin, Bakus, Makgri i Djuk

17.54 - KRAJ! Holandija je pobedila SAD 3:1 i prva se plasirala u četvrtfinale Mundijala!

17.37 - GOOOOOL! Holanđani su se ekspresno vratili na dva gola prednosti. Igrao se 81. minut, kada se Blind asistencijom revanširao Damfrisu, a ovaj sjajnom reakcijom na drugoj stativi doveo "lale" na prag četvrtfinala SP!

17.32 - GOOOOOL! Amerikanci se vraćaju u utakmicu. Remek delo mladog Rajta u 76. minutu trebalo bi završnicu prvog meča osmine finala da učini izuzetno uzbudljivom.

16.46 - GOOOOL! Deluje da su Holanđani nokautirali Amerikance. U jeku napada rivala, "lale" su u prvom minutu nadoknade vremena kaznile konfuznu defanzivu Amera i preko Blinda stigli do velikih 2:0.

16.10 - GOOOOL! Holandija vodi 1:0. Sjajnu akciju "lala" u 10 minutu golom je krunisao Memfis Depaj.

16.00 - Počeo je prvi meč osmine finala Mundijala u Kataru. Na terenu su Holandija i SAD.

14.10 - Bosanskohercegovački trener Amar Osim u komentaru Srbije i Švajcarske iskreno je rekao:

Srbija nije izgubila od bezveze ekipe, to im može biti jedina uteha. Švajcarska je ozbiljna ekipa -rekao je Osim za "BHRT".

13.40 - Prema pisanju Fabricija Romana, Brazil će u nastavku turnira biti znatno oslabljen. Gabrijel Žezus i Aleks Teles zbog povreda više neće igrati!

 

 

12.49 - FIFA razmatra da pokrene istragu protiv Granita Džake zbog provokacija na utakmici Srbije i Švajcarske.

12.39 - Selektoru je podrška stigla i od mlađe ćerke, Anje Valente, koja je na Instagramu podelila emotivnu fotorgafiju.

11.53 - Poznato je kada se reprezentativci vraćaju u Srbiju.

11.31 - Hrvatski novinar je analizirao igru Srbije i između ostalog za selektora Dragana Stojkovića Piksija istakao "ili si genijalac ili težak blefer".

11.15 - Napadač Švajcarske Bril Embolo impresioniran je napadačima Srbije, Dušanom Vlahovićem i Aleksandrom Mitrovićem, pa je nakon meča istakao da je bilo jako teško igrati kada ispred sebe imate "dva bika".

10.49 - Podršku orlovima uputio je i košarkaš Bogdan Bogdanović, koji je između ostalog naveo - Nekad pobeda, nekad lekcija.

10.24 - Još jedna provokacija Albanaca, ovog puta su komentarima preplavili zvaničnu fejsbuk stranicu Fudbalskog saveza Srbije.

10.01 - Filip Kostić razočaran nakon eliminacije, priznao da posle meča nisu mogli stajati na nogama, ali da u ekipi svi veruju u zajedništvo.

09.50 - Podršku srpskim fudbalerima uputio je i glumac Viktor Savić, koji se putem Instagrama obratio Aleksandru Mitroviću.

09.27 - Granit Džaka se oglasio kako bi objasnio šta je značio natpis Jašari na njegovoj majici posle meča, tačnije kome je posvećen.

09.09 - Albanci proslavili pobedu Švajcarske i na Kosovu i Metohiji

08.47 - Selektor Dragan Stojković Piksi je prvi na udaru kritika javnosti, ali je nakon meča dobio i jednu poruku podrške, posle koje je sve sigurno znatno lakše.

08.23 - Oglasio se i Dušan Vlahović i između ostalog surovo iskreno istakao da eliminacija u grupnoj fazi nije katastrofa, već realnost.

07.56 - Poraz Srbije od Švajcarske sa 3:2, ali i Brazila od Kameruna sa 1:0, poslali su orlove svojim kućama. Još jedan Mundijal okončan je bez druge runde.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike