Orlovi lete kući – od velikih ambicija do velikog pada! Ovako su mediji u regionu ispratili krah Srbije u Kataru!

03.12.2022

06:16

1

Autor: A. Š.

Srpski reprezentativni fudbal ponovo je razočarao na velikom takmičenju

Orlovi lete kući – od velikih ambicija do velikog pada! Ovako su mediji u regionu ispratili krah Srbije u Kataru!
Aleksandar Mitrović i Strahinja Pavlović posle meča sa Švajcarskom - Copyright MN Press

Fudbalska Srbija je ponovo razočarana, s tom razlikom što ovoga puta boli možda i više nego ikada pre. Ulili su Piksijevi Orlovi mnogo vere navijačima željnih uspeha u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu, ali se iz Katara vraćaju posle grupne faze šampionata, sa samo jednim osvojenim bodom u džepu.

Kao i pre četiri godine u Rusiji, Srbiju je do očaja dovela Švajcarska, koja je u meču generacije savladala Orlove 3:2 u meču koji je privukao veliku pažnju i medija u regionu.

Na prvu loptu, deluje da se niko nije naslađivao sudbinom Tadića i drugova u Dohi, uz kolektivni utisak da je Srbija stigla sa velikim ambicijama na Mundijal, a da se kući vraća potpuno razočarana.

Bosanskohercegovački portal „Sportsport.ba“ u tekstu pod naslovom „Orlovi lete kući“ konstatuje da će bez svake sumnje navijači i javnost u Srbiji biti razočarani posle meča koji je ponudio totalni spektakl.

Konstatovale su kolege iz BiH da je duel obilovao nervozom na obe strane, uz poseban osvrt i zgražavanje nad reakcijom selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija posle gola kojim je Vlahović doneo preokret Srbiji.

Zanimljivo, u izveštaju novinara portala „Sportsport.ba“ izostalo je navođenje brojnih provokacija kojima su Srbi na stadionu bili izloženi tokom celog meča od strane švajcarskih reprezentativaca kosovskog porekla Đerdana Šaćirija i Granita Džake, što, na primer, nije promaklo hrvatskom „Indexu“.

U tekstu pod naslovom „Srbija posle ludog raspleta ispala sa Svetskog prvenstva kao poslednja u grupi“, Hrvati su konstatovali da je utakmica Srbije i Švajcarske bila puna preokreta, te da ni ovaj meč dve selekcije nije prošao bez tenzija.

- U središtu sukoba ponovno su bili srpski fudbaleri te švajcarski reprezentativci albanskog porekla, Džaka i Šaćiri, koji je posle gola ućutkivao srske navijače. Selektor Srbije Dragan Stojković posle pogotka Srbije psovao je "majku šiptarsku", a sve je kulminiralo u 66. minutu – napisao je Indeks u svom izveštaju sa poslednjeg meča Orlova u Dohi, pa dodao:

- Srbi su tražili penal, ali ga nisu dobili, posle čega je započelo dobacivanje između Džake i srpske klupe. Džaka se tom prilikom uhvatio za međunožje – napisali su hrvatski novinari, uz konstataciju da je prebacivanje fokusa sa fudbalskih na nefudbalske stvari više odgovaralo Švajcarskoj jer Srbija do kraja susreta gotovo da i nije zapretila protivničkom golu.

Podgoričke „Vijesti“ konstatovale su da „Srbija ne ume da se brani: Od velikih ambicija do velikog pada“, dodavši da su slabiji učinak od Orlova imali samo domaćin Mundijala i Kanada, dok je više golova od Srbije primio samo Katar (11).

- Srbija je u Katar doputovala sa velikim ambicijama i (pre)velikim samopouzdanjem, čak i kao jedan od favorita iz senke za visok plasman, a Mundijal završila kao poslednja u grupi G. U meču odluke srpski tim, prosto rečeno, pokazao da ne ume da se brani, da je razlika između ofanzivnog potencijala i talenta, te defanzivne postavke, a verovatno i taktike, ogromna, te da je za mundijalski nivo Stojkovićev tim bio previše „podeljen“, nekompaktan, neizbalansiran...

Provokacije na terenu nisu promakle ni crnogorskim novinarima, uz konstataciju da ovoga puta nije bilo isticanja dvoglavog orla od strane Džake i Šaćirija, te pomirljivo:

- Ko je koga provocirao, ko je prvi počeo - nije ni važno, a najvažnije je da se sve, ipak, završilo mirno.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike