Eliminacija nije katastrofa, već realnost! Vlahović ponovo govorio o tračevima i odnosu sa Piksijem

03.12.2022

07:23

0

Mladi napadač surovo iskren

Eliminacija nije katastrofa, već realnost! Vlahović ponovo govorio o tračevima i odnosu sa Piksijem
Dušan Vlahović - Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Dušan Vlahović je prvi meč na Svetskom prvenstvu u Kataru odigrao u poslednjem kolu grupne faze, sa Švajcarskom, a Srbija je porazom od 3:2, eliminisana sa Mundijala. Mladi napadač je bio strelac za preokret i 2:1, ali je na kraju morao da se pomiri sa porazom.

Mnogo prašine podiglo se oko nastupa Vlahovića na Mundijalu. Napadač Juventusa zbog povrede nije igrao od oktobra, ali javnost se potom fokusirala na glasine koje se ne tiču igre.

Ipak, mladi fudbaler je nakon meča sa Švajcarcima, u kome je igrao do 55. minuta, iskreno progovorio o svemu.

- Mister je odlučio da napravi izmenu. Osećao sam se okej, nisam igrao dugo i verovatno je to uticalo na odluku da me zameni. Nisam bio iznenađen, jer me je na poluvremenu već pitao kako se osećam. Imao sam dobru energiju jer sam dao prvi gol na SP. Između mene i selektora nije bilo nikakvih problema - rekao je Vlahović, a potom analizirao igru Srbije u grupi:

Tračevi i spekulacije

- Nisu nas poremetile one gluposti, već treće pitanje o tome, a držao sam konferenciju o tome - kratko je rekao Vlahović.

- Brazilci su nas pobedili zasluženo, protiv Kameruna smo mogli bolje, a protiv Švajcarske nam je igrala pobeda. Rekao sam ako nas pobede - bolji su i treba im čestitati na tome. Ne znam kako su nas okrenuli u obe utakmice, ovo su Mundijali i ne bežimo od odgovornosti, bolja ekipa je pobedila i nema šta da se lažemo i zavaravamo.

Mladi napadač nije bio saglasan sa novinarima da je eliminacija u grupi katastrofa.

Katastrofa? Ne znam koliko pratite koliko puta smo se plasirali iz grupe, to je realnost čim smo ispali. Ne preostaje nam ništa sem da radimo i napredujemo i plasiramo se na Evropsko prvenstvo i napravimo bolji rezultat. To je to - kazao je napadač, pa se osvrnuo na ono što sledi, kvalifikacije za Evropsko prvenstv

- Okupljanje je već u martu i ne vidim što bismo se razdvajali. Mi smo tim i kad se pobeđuje i kad se gubi... Šta sad da se pravimo da nismo ekipa? Idemo sa svešću da napredujemo i ostavimo što bolji rezultat.

Na kraju je odgovorio i na pitanje šta fali ekipi.

- Mogli smo bolje i tu nema nikakve zablude niti problema, moramo da napredujemo, može da se svakog dana napreduje u fudbalu. Radimo na tome i idemo dalje. Nije mi delovalo da izgledamo neozbiljno, znam kako spremamo utakmice i sa kojim žarom, niko od nas nije želeo više da pobedi - zaključio je Vlahović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike