Albanci proslavili pobedu Švajcarske kao da je njihova: Mahali albanskim zastavama, vatromet i pucnji širom Kosmeta (VIDEO)

03.12.2022

08:09

1

Autor: 24sedam

lavlju su se pridružili premijer i predsednica tzv. države Kosovo Aljbin Kurti i Vljosa Osmani

Albanci proslavili pobedu Švajcarske kao da je njihova: Mahali albanskim zastavama, vatromet i pucnji širom Kosmeta (VIDEO)
Proslava u Prištini - Copyright Profimedia

Fudbalska reprezentacija Srbije eliminisana je sa Mundijala u Kataru pošto je u 3. kolu Grupe G poražena od Švajcarske sa 3:2.

Posle ovog meča razloga za slavlje su imali navijači u Švajcarskoj, ali čini se da su sa većim oduševljenjem ovakav ishod meča dočekali Albanci na Kosovu i Metohiji. S obzirom na to da su Granit Džaka i Đerdan Šaćiri poreklom odatle, njihovi sunarodnici iz južne srpske pokrajine su sa pažnjom pratili mečeve Švajcarske. 

Mnogi sadašnji stanovnici Prištine su u petak uveče izašli na ulice, obilazili krugove kolima okićene albanskim i zastavama tzv. Kosova. Kako prenose brojni mediji, slavilo se i u Prizrenu, Mitrovici i ostalim gradovima.

Slavlju su se pridružili premijer i predsednica tzv. države Kosovo Aljbin Kurti i Vljosa Osmani. Kurti je na društvenim mrežama napisao “Srbija ne prolazi. Čestike Švajcarskoj!”, dok je Osmanijeva poručila “Bravo Albanci” uz fotografiju Šaćirija i Džake dok pokazuju simbol Velike Albanije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike