Holandija prva u četvrtfinalu Mundijala! Ameri moraju još da uče kako se igra takmičarski fudbal!

03.12.2022

17:07

0

Autor: 24sedam

Lale slavile u prvom meču nokaut faze SP

Holandija prva u četvrtfinalu Mundijala! Ameri moraju još da uče kako se igra takmičarski fudbal!
Denzel Damfris - Copyright Profimedia

Reprezentacija Holandije pobedila je na stadionu "Kalifa" selekciju SAD 3:1 (2:0) u prvoj utakmici osmine finala Svetskog prvenstva u Kataru. Golove za Holandiju postigli su Memfis Depaj u 10. minutu, Dejli Blind u 46. i Denzel Demfris u 81. minutu. Jedini gol za selekciju SAD postigao je Hadži Rajt u 76. minutu.

Selekcija Holandije bolje je otvorila utakmicu, imala je veći posed lopte i time je diktirala tempo igre. Kristijan Pulišić je u 3. minutu imao odličnu šansu da donese prednost svojoj ekipi ali Andrias Nopert je na gol linije na vreme reagovao i sprečio da lopta uđe u gol.

Nizali su se napadi Holanđana, jedan od njih je urodio plodom u 10. minut. Posle oduzete lopte Denzel Damfris ju je uputio po zemlji u šesnaesterac i pronašao Memfisa Depaja koji je sa osam metara poslao u mrežu. U 45. minutu ponovila se ista situacija samo je sada Denzel Damfris na sličan način pronašao Dejlija Blinda koji je sa istog mesta matirao golmana Meta Tarnera.

U drugom poluvremenu Amerikanci su zaigrali agresivnije i iz toga su proistekle šanse pred golom Holandije. U 76. minutu posle oduzete lopte, Hadži Rajt je sa ivice peterca lobovao Andriasa Noperta i postigao gol nade za svoju ekipu. Međutim, Holandija se nije povukla, a to joj je dalo ekspresan rezultat, pošto je u 81. minutu Denzel Damfirs postigao gol za 3:1, posle centaršuta Dejlija Blinda sa leve strane.

Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata. Reprezentacija Holandije u četvrtfinalu Mundijala čeka bolju selekciju iz meča Argentina-Australija.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike