Zajedno pobeđujemo, zajedno i gubimo: Filip Kostić priznao da su nakon poraza jedva stajali na nogama, razočaranje nije mogao da sakrije

03.12.2022

09:01

1

Vezista nije tražio izgovor, veruje u svoje saigrače

Zajedno pobeđujemo, zajedno i gubimo: Filip Kostić priznao da su nakon poraza jedva stajali na nogama, razočaranje nije mogao da sakrije
Filip Kostić i Aleksandar Mitrović - Copyright Tanjug/AP Photo/Ricardo Mazalan

Fudbalska reprezentacija Srbije učešće na Svetskom prvenstvu u Kataru završila je u grupnoj fazi, što je izazvalo kritiku javnosti. Očekivanja su bila znatno veća, ali su orlovi put kućama krenuli tužni i razočarani.

Krilni fudbaler srpske reprezentacije, Filip Kostić, posle meča nije mogao da sakrije razočaranje.

- Ne bih sad da tražim neki izgovor šta je bilo, najbitnije je da smo pre svega dali svoj maksimum, da smo pokušali, ali ovog puta nismo uspeli. Razočarali smo se, teško nam je, ali smo svi dali sve od sebe. Jednostavno, mi zajedno pobeđujemo, zajedno gubimo, ovo je jako težak trenutak za sve nas i idemo dalje. Ne smemo da padamo, moramo da nastavljamo da ispravljamo greške, u martu nas očekuju kvalifikacije za EP. Ja sam siguran da ova generacija može mnogo više i da će to uspeti već na sledećem Evropskom prvenstvu - rekao je Filip Kostić novinarima nakon meča, pa se dotakao učinka u grupnoj fazi:

- Znate kako, desilo nam se protiv Kameruna, realno je trebalo da dobijemo sa više razlike. Ne smemo takve golove da primamo, to se i danas desilo, moramo to da ispravljamo u budućnosti ako želimo da taj maksimum bude mnogo veći nego sad.

Pred ekipom je tek analiza meča sa Švajcarcima.

- Nismo još analizirali utakmicu, moraćemo da se vidimo šta se desilo, ja sam kod drugog gola video da njihov vezni igrač trči ka golu, bilo je 30-ak metara i pokušao sam da ga stignem, ali ne znam odakle se pojavio drugi igrač, on je namestio gol. Najgori trenutak za gol. Posle je bilo sve teže i teže.

Eliminacija nikome nije lako pala, emotivno su reagovali igrači, a i selektor na klupi.

- Jeste, videli ste i kako je selektor podneo na klupi, njemu je bilo jako teško. Mi smo sportisti i teško je da prihvatimo poraz, čestitao nam je svima, dali smo sve od sebe. Na kraju smo jedva i hodali, ali nećemo tražiti izgovor, idemo dalje i to je to.

Kostić je zbog povrede propustio prvi meč na Mundijalu, zaigrao je protiv Kameruna i nagovestio da će biti spreman za odlučujuči meč.

- Teško mi je bilo zato što sam se povredio u poslednjoj utakmici, stvarno nisam imao takvu povredu, ali uspeo sam da se brzo oporavim, trenirao sam dva puta dnevno, radio sam sve što je do mene da bih bio sa ekipom. Uspeo sam, protiv Kameruna mi je bilo teško, ali izgurao sam što sam takav. Nikad ne bih odustao, zajedno smo danas krivi za ovo što nam se desilo, ali moramo razmišljati pozitivno, ne smemo da spustimo glavu - zaključio je krilni fudbaler srpske reprezentacije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike