Vuk Rašović za 24sedam: Pobeda Saudijaca uplašila i Brazilce, "orlovi" mogu svima da daju gol!

23.11.2022

15:07

0

Srpski trener koji radi u Zalivu već četiri godine objašnjava veliku pobedu Saudijaca protiv Argentine

Vuk Rašović za 24sedam: Pobeda Saudijaca uplašila i Brazilce, "orlovi" mogu svima da daju gol!
stojke2 - Copyright Printscreen/Twitter

Srpski fudbalski stručnjak Vuk Rašović već četiri godine radi na Arabijskom poluostrvu i odlično razume šta je nacionalni tim Saudijske Arabije dovelo do senzacionalne pobede nad reprezentacijom Argentine trećeg dana Mundijala u Kataru.

Trener Al Fejhe, sa kojom je u prošloj sezoni napravio istorijski uspeh pobedivši Al Hilal u finalu Kupa, kaže da su Saudijci pokazali i Srbiji kako može do željenog rezultata protiv Brazilaca na sutrašnjem meču.

- Ne mislim da je baš odbrana ta koja donosi titule i pobede, ali Brazil je takav tim da vas jednostavno imenima tera da razmišljate o defanzivi. I to na odgovornu, disciplinovu igru cele ekipe u odbrani. Ako u toj fazi budemo odradili dobar posao, u napad će biti lakše igrati, jer mi imamo fudbalere sa vicom, čak sa siguran da nema tima na svetu kome nismo sposobni da damo gol - ističe Vuk Rašović za 24sedam.

Al Hilal tim-reprezentacija

Kako je Saudijska Arabija došla do čuda?

- Ja sam dugo ovde da znam koliko oni ulažu u fudbal i koliko ga vole. Dovode sve bolje trenere i igrače, strane sudije im sude u prvenstvu i kada imaš jedan takav pošten odnos prema fudbalu onda dođe i nagrada za taj rad i ulaganje.

MN Press
 

Kakva je atmosfera juče i danas?

- Moja ekipa i ja smo Dubajiu na pripremama, ali koliko čujem na ulicama se slavi drugi dan. Proglašen je nacionalni praznik, neradni je dan, tako da narod danas slavi svoju reprezentaciju. Celom zalivu je ova pobeda donela neopisivu sreću. Saudijska Arabija je Emiratima i ostalima stariji brat, uvek postoji među njima mala zavist i rivalstvo, ali ova pobeda je svima donela veliku radost.

Čak devet igrača je iz Al Hilala?

- Da, to je najjači klub u zemlji. Trenutno su treći, jer liga je neizvesna. Teško dobijaju utakmice čak i favoriti, ali najjače to tera da dalje dovode još bolje strance. Baš napreduju iz sezone u sezonu i sve se to vrati. Reprezentacija je sve bolja, Al Hilal je prvak Azije, a mi iz manjih klubova pokušavamo da im se približimo. Eto, moja ekipa je prošle sezone baš u finalu Kupa pobedila Al Hilal i to se danas smatra istorijskim rezultatom.

To vam je bilo drugo finale u Saudijskoj Arabiji. Da li vas zbog toga vide kao specijalistu za trofeje u Kupu?

- Al Fejha je mali klub. Mi smo pretprošle sezone ušli u Prvu ligu, pa smo u prošloj zauzeli mesto u sredini tabele i došli do finala Kupa. Ovde se taj podvig drugačije prihvata. Kad su videli da će nam Al Hilal biti protivnik ovde su svi bili srećni "srebrnom medaljom", samo što nama iz Evrope to ništa ne znači ako ne osvojimo pehar. Kad smo ga osvojili javili su se bogatiji klubovi i odveli mi najvažnije igrače. Sada smo u procesu stvaranja, a usput moramo da se borimo za opstanak. Mada, mislim da ćemo isplivati. Sa dve pobede idemo u bezbednu zonu.

Pavkov (ne) ide u Zvezdu

Šta se dešava sa Milanom Pavkovom? On je pre par nedelja u srpskim medijima vraćen u Crvenu zvezdu?

Printscreen/Twitter
 

- Pavkov ima ugovor i vredno trenira. Mislim da je i on shvatio kako funkcioniše fudbal u Saudijskoj Arabiji. Došao je u vreme velikih temperatura, nije baš lako igrati u tim uslovima, a trči se mnogo više nego u našoj ligi, svi su agresivniji i igra se brže. Sve to treba usvojiti i boriti se.

Izgleda da mi Srbi malo potcenjivački gledamo taj fudbal u Saudijskoj Arabiji?

- Nedostaju prave informacije. Slabo se prati i zato se ne zna. Ovde je na svim većim utakmicama pun stadion, na manjim je isto tako odlična poseta. Mnogo je novca u igri, zato im kvalitet raste. Izgleda da ni Argentinci nisu bili svesni da im se tako nešto može desiti ako ih budu potcenili.

Kako je to vama izgledalo na terenu?

- Da pojednostavimo - mora mnogo da se trči! Drugačije nije moguće igrati protiv velikih reprezentacija. Njihov selektor je postavio poslednju liniju dosta visoko, dok su igrači gore vršili pritisak na loptu. Videli ste koliko je i Mesiju bilo teško da igra kad odmah iza sebe ima brzog i spremnog protivnika koji mu nedozvoljava da se okrene. Isto je bilo i Di Mariji i ostalima, bez razlike. Selektor Erve Renar je postavljajući odbranu visoko mnogo rizikovao i na kraju je dobio. Ako se sećate, zbog tri mala ofsajda nisu priznata tri gola. E, to su detalji koji su odlučili pobednika, uz naravno fanatizam u defanzivi i odbrane golmana.

Jesu li Saudijci istrošili sreću malim timovima?

- Upozoreni su svi, pa i Brazilci! Očekujem da favoriti budu ozbiljniji baš zbog Argentine.

BONUS VIDEO:  

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike