Srbi osvojili Kup kralja u Saudijskoj Arabiji: Stojke pravio čuda u penal seriji (FOTO, VIDEO)

20.05.2022

07:40

0

Autor: 24sedam

Veliki uspeh kluba koji u svojoj 69-godišnjoj istoriji do sinoć nije osvojio trofej

Srbi osvojili Kup kralja u Saudijskoj Arabiji: Stojke pravio čuda u penal seriji (FOTO, VIDEO)
stojke1 - Copyright Printscreen/Twitter

Saudijski tim Al Fejha napravio je jednu od najvećih senzacija u fudbalskoj istoriji te azijske zemlje, osvajanjem Kupa kralja. Junak trijumfa bio je srpski golman Vladimir Stojković, koji je posle 1:1 za 120 minuta igre, u penal seriji dozvolio samo jedan gol od četiri udarca.

Stojković je doneo prvi trofej klubu u njegovoj 69-godišnjoj istoriji, ali najveće zasluge za šesto mesto u prvenstvu i odlično vođenje ekipe kroz celo kup takmičenje pripadaju bivšem treneru Partizana Vuku Rašoviću.

Pogledajte u videu tvita najzanimljivije detalje sa utakmice, penali su pri kraju snimka

 

 

 

Mladi srpski stručnjak napravio je dobitnu taktiku protiv favorizovanog Al Hilala, koji je u svom timu imao bivšeg napadača Porta Musu Maregu i špica Mančester junajteda Odiona Igaloa. Rašović je uspeo da nadmudri čuvenog Argentinca Ramona Dijaza i da meč odvede u penal završnicu, znajući da će tamo imati pomoć velikog Vladimira.

Uz ovu dvojicu, sinoć su trijumfu radovali i Ljuba Ranković, koji obavlja ulogu Rašovićevog asistenta, i Đorđe Pantić kao trener golmana. Posle titule sa Partizanom ovo je bio najveći uspeh Rašovićevoj u trenerskoj karijeri.

BONUS VIDEO: 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike