Saudijska Arabija priredila senzaciju Mundijala! Ko je kriv za tugu na Mesijevom licu?

22.11.2022

12:26

0

Autor: A. S.

Jedan od glavnih favorita pao na otvaranju šampionata

Saudijska Arabija priredila senzaciju Mundijala! Ko je kriv za tugu na Mesijevom licu?
Fudbaleri Saudijske Arabije - Copyright Tanjug/AP

Fudbaleri Saudijske Arabije priredili su jedno od većih iznenađenja u istoriji Mundijala! U prvom kolu Svetskog prvenstva u Kataru, savladali su ekipu Argentine sa 2:1.

Jedan od većih favorita ovog šampionata, dobro je otvorio meč i već u 10. minutu preko Lionela Mesija su stigli do prednosti.

Bio je to pogodak Argentinca iz penala, nakon asistencije VAR sobe, sudija Slavko Vinčić je pokazao na belu tačku. Tako je Mesi ušao u istoriju, jer je postao strelac na sva četiri Mundijala. A Argentina je u ovom delu meča nizala prilike. Mesi i Lautaro su očekivano bili najopasniji, ali je defanzivna linija azijske ekipe činila čuda. Sjajne ofsajd zamke i intervencije pred golom, kao i poništen pogodak Lautara zbog nedozvoljene pozicije, sačuvale su Saudijsku Arabiju u igri.

U drugom poluvremenu, potpuno drugačija slika na terenu. Saudijci su već u 48. minutu iz prve prave prilike na ovom susretu, preko Al Šehrija stigli do izjednačenja. Zanimljivo, ali golu je prethodila izgubljena lopta Mesija na sredini terena. Ubrzo nakon prvog, Saudijci su i po drugi put matirali Romera, Al Davsari je pocepao mrežu, 2:1.

Delovali su gaučosi u tim trenucima izgubljeno, tražili su rešenje, napadali, nizali prilike, ali je odbrana Saudijske Arabije bila nestvarno tačna i sigurna. Prednjačio je golman Al Uvajs, koji je skinuo dva zicera Lautaru i Mesiju, pa se istakao kao pobednik dana.

U finišu susreta, senku na pobedu baca povreda levog beka Al Šaranija i to u sudaru sa svojim golmanom. Argentinci su napadali, a defanzivac i Aluvajs su bili u skoku. Bek je nakon udarca kolenom u glavu završio na travi i nije se pomerao izvesno vreme, dok je akcija gaučosa nastavljena. Sudiji iz Slovenije je bilo potrebno izbesno vreme da prekine igru, a Al Šaranija su izneli sa terena.

I na ovom meču je nadoknada vremena bila iznenađujuće duga, osam minuta, a na to još sigurno toliko, zbog povrede. Ipak, odoleli su Saudijci napadima favorita, za opšte slavlje na velelepnom stadionu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike