Vidić i Ferdinand? Oni su kao Mocart i Betoven, da su danas aktivni Mančester bi bio najbolji tim na svetu!

08.04.2022

16:47

0

Autor: 24sedam

Tako kaže onaj kojem su zadali najviše muka

Vidić i Ferdinand? Oni su kao Mocart i Betoven, da su danas aktivni Mančester bi bio najbolji tim na svetu!
profimedia-0027929945 - Copyright Profimedia

Ser Aleks Ferguson napravio je jedan od najgenijalnijih poteza nekog trenera u istoriji fudbala, kada je upario Nemanju Vidića i Rija Ferdinanda u srcu odbrane Mančester junajteda.

Srbin i Britanac bili su godinama nepremostiva prepreka rivalima, kako na Ostrvu, tako i u evropskim takmičenjima, činivši osovinu, po mišljenju mnogih, najbolje ere u istoriji kluba sa „Old Traforda“.

Nije mali broj onih koji smatraju da su Vidić i Ferdinand najbolji štoperski tandem svih vremena, što je, istini za volju između redova, potvrdio i onaj kojem je ovaj dvojac zadao najviše glavobolja – legendarni Arsen Venger.

Francuski strateg je sa njegovim Arsenalom vodio fudbalske ratove u duelima sa Mančester junajtedom za primat u Premijer ligi, da bi godinama kasnije izneo nekoliko veoma lepih rečenica na račun velikih rivala.

- Vidić i Ferdinand? Kako bih to rekao… Oni su bili neka vrsta asocijacije na Mocarta i Betovena. Suočavao sam se sa njima mnogo puta i uvek je bilo komplikovano. Ferguson je imao sreće što ih je imao. Da su Nemanja i Rio danas aktivni, Mančester junajted bi bio najbolji tim na svetu – istakao je Arsen Venger.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike