Fudbalski skandal koji se ne zaboravlja! Dan kada je Erik Kantona zaprepastio Ostrvo! (VIDEO)

25.01.2022

18:33

0

Autor: 24sedam

Prošlo je 27 godina od nestvarnog poteza legendarnog Francuza

Fudbalski skandal koji se ne zaboravlja! Dan kada je Erik Kantona zaprepastio Ostrvo! (VIDEO)
profimedia-0091301256 - Copyright Profimedia

Na današnji dan navršava se tačno 27 godina od, verovatno, najskandaloznijeg poteza u istoriji Premijer lige. Iako je prošlo skoro tri decenije, Ostrvo još sa nesmanjenom količinom čuđenja priča o postupku Erika Kantone, koji će, bez dileme, ostati u analima tamnošnjeg, ali i evropskog i svetskog fudbala.

Mančester junajted gostovao je u Londonu 25. januara 1995. godine. Na utakmici protiv Kristal Palasa (1:1) Kantona je zaradio crveni karton, ali ja na putu ka svlačionici uradio nešto što se i danas neretko koristi u mnogim TV špicama.

- Uvređen sam hiljadu puta, ali nikada nisam reagovao. Ipak, nekada si „lomljiv“. Imam samo jedno žaljenje, voleo bih da sam ga još jače udario – kazao je Kantona.

Jedan od najboljih francuskih fudbalera svih vremena zbog toga gesta dobio je devetomesečnu zabranu svih aktivnosti u fudbalu, dok je navijaču Kristal Palasa oduzeta sezonska karta.

Interesantno je i to što je sankcija koju je FA izrekla Kantoni jedna od najtežih ikada donetih u engleskom fudbalu, a nije puno nedostajalo da tamnošnji Savez dodatno kazni legendarnog Francuza, jer se otkrilo da je tokom suspenzije igrao prijateljsku utakmicu koja je organizovana iza zatvorenih vrata.

- Bila je to obična prijateljska utakmica, ali je novinar bio na vrhu drveta i slikao. Nažalost, nije pao… Narednog dana to je bilo u novinama i FA je želeo da mi poveća kaznu. Ser Aleks Ferguson je pronašao prave reči, kao i uvek. Voleo sam ga i poštovao. Kao oca – pričao je godinama kasnije Erik Kantona.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike