Tajland se bori da spase usamljeno drvo od navale turista željnih savršenog selfija

17.06.2022

12:30

0

Autor: A.G.

Uništi ga popularnost!

Tajland se bori da spase usamljeno drvo od navale turista željnih savršenog selfija
profimedia-0674006496 - Copyright Profimedia

Tajlandsko „najusamljenije drvo“, koje raste na stenovitom ostrvcu prečnika samo nekoliko metara, ozbiljno ugrožava gomila turista željnih savršenog selfija.

Ostrvo Ko Khai Hua Roh je toliko malo da može da primi samo pet ljudi odjednom, ali lokalne vlasti priznaju da turisti zavisnici od selfija ponekad hrle tamo u mnogo većem broju, a neki se čak i penju na krhko drvo.

U utorak je administrativna organizacija Koh Mak Tambon povela tim tajlandskih novinara na Koh Khai Hua Roh kako bi posmatrali najusamljenije drvo u zemlji. Znali su da fotografije usamljenog drveta objavljene na društvenim mrežama privlače sve veći broj turista na ostrvo, ali nisu imali pojma koliku štetu to može da proizvede.

Facebook/Tourism Authority of Thailand/Trat
 

Kako navodi "The Nation", turisti su teško oštetili i ostrvce i drvo. Nekoliko malih grana je pronađeno polomljeno, otkriveno korenje drveta izgledalo je kao da je zgaženo, a izgleda da se deblo naglo više nego ranije.

Administrativna organizacija Koh Mak u budućnosti planira da preduzme drastičnije mere, kao što je ograničavanje broja turista koji mogu da posete ostrvce i omogućavanje pristupa ostrvcu samo u određenim godišnjim dobima.

Jedno je sigurno, usamljeno drvo ostrva Koh Khai Hua Roh bilo je u mnogo boljem stanju pre nego što je postalo popularno…

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike